Társoldalunk:

Másfél hónap után nyert ismét a Stuttgart

A Rostock elleni, januári siker óta először hagyta el győztesen a pályát a VfB Stuttgart labdarúgócsapata, amely a Bundesliga 23. fordulójában 2-0-ra nyert Dortmundban. Győzött a Bayern München is Leverkusenben, így négy pontra megközelítette az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó listavezető Werder Brement.

Miután a Werder Bremen labdarúgócsapata csak vasárnap lép pályára az 1860 München otthonában, szombati győzelmének köszönhetően átmenetileg négy pontra csökkent az előnye az üldöző Bayern Münchennel szemben. A bajorok ugyanis Leverkusenben léptek pályára, s nagyon magabiztos, 3-1-s győzelmet arattak.

Nagy meglepetést egyik szakvezető sem okozott a kezdőcsapat összeállításával, a hazaiaknál Juan, Balitsch és Franca kapott lehetőséget a sérült Lucio, illetve a kispadra kerülő Babic, Neuville kettőssel szemben, a Bayernnél Hargreaves és Santa Cruz ugrott be Demichelis, valamint Pizarro helyére.

A vezetést a 40. percben szerezte meg a vendégcsapat: Zé Roberto balról ívelte középre a labdát, az érkező Makaay pedig Balitsch mellől hat méterről bólintott a kapuba (0-1). A második játékrészre sem változott a játék képe, az 58. percben Ballack egy húszméteres bombával növelte az előnyt (0-2), majd a 77. percben ismét Makaay következett, a holland támadó ezúttal Schweinsteiger szabadrúgását követően, 11 méterről bólintott Butt kapujába (0-3). Az utolsó percben Schneider találata már csupán szépségtapasz volt a Bayer számára (1-3).

Majdnem másfél hónap után nyert ismét a Stuttgart, Felix Magath együttese januárban a Rostock ellen tudott győzni utoljára, most a Dortmund otthonában Hleb, illetve egy kétséges büntetőből szerzett Heldt-góllal 2-0-ra diadalmaskodott. Szabics Imre ezúttal nem lépett pályára.

Berlinben Dárdai Pálnak 81. perc jutott, a Hertha viszont csupán 1-1-es ikszet ért el a Bochummal szemben.

eredmények, 23. forduló: 
Mönchengladbach - Hannover 1-0 (1-0)
gól:
Demo (25.)

Kaiserslautern - Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
gól:
Malz (93.)

Schalke - Freiburg 3-0 (1-0)
gól:
Sand (43., 52.), Glieder (62.)

Dortmund - Stuttgart 0-2 (0-1)
gól:
Hleb (6.), Heldt (82.)

Leverkusen - Bayern München 1-3 (0-1)
gól:
Schneider (90.), illetve Makaay (40., 77.), Ballack (58.)

Rostock - Hamburg 3-0 (2-0)
gól:
Melkam (5.), Arvidsson (20.), Di Salvo (79.)

Hertha - Bochum 1-1 (1-0)
gól:
Marcelinho (20.), illetve Fahrenhorst (57.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK