Társoldalunk:

Pontot vesztett a listavezető a magyarfoci-nyitányon

2004.03.06. 20:01

MTK FC - Lombard FC Haladás 2-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
vezette: Ábrahám
MTK FC: Végh - Pusztai, Juhász, Komlósi, Füzi - Zavadszky, Zabos, Jezdimirovic, Rósa H. (Janjic 69.) - Lengyel (Szabó O. 88.), Silva (Pisont 69.)
Lombard FC Haladás: Tóth I. - Kaj, Lőrincz, Seper, Tóth P. - Czeglédi, Némethy (Somfalvi 56.), Illés, Szabó Z. (Nelio 77.) - Róth, Balachi (Tüske 66.)
gól: Lengyel (52., 86.)
sárga lap: Pusztai (9.), illetve Kaj (3.), Tóth P. (42.), Nelio (84.)

4. perc: Zavadszky bal oldali, 20 m-es szabadrúgását Tóth nagy bravúrral kiütötte.

14. perc: Lőrincz rövid hazaadására Silva lecsapott, majd éles szögből balról alig lőtt a jobb alsó sarok mellé.

21. perc: Illés bal oldali beadása a keresztlécen megcsúszva került az alapvonalon túlra.

36. perc: a vendégek térfelének közepéről Rósa remekül indította a jobb oldalon kiugró Silvát, aki éles szögből, 10 m-ről lőtt, a szombathelyi kapus nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát.

52. perc: Juhász váratlan emeléssel indította Lengyelt, aki 12 m-ről a jobb alsó sarokba vágta a labdát (1-0).

67. perc: Lengyel remekül ugratta ki a jobb oldalon Zabost, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd 13 m-ről a kivetődő szombathelyi kapusba lőtt.

86. perc: Jezdimirovic 23 m-es lövését követően a labda a keresztlécről Pisont elé pattant, aki balról középre emelt, s Lengyel 6 m-ről a kapuba fejelt (2-0).

A várakozásoknak megfelelően az MTK próbálkozott többet az első félidőben, de csak ritkán tudta feltörni a szombathelyiek védelmét. A vendégek szórványos ellentámadásait a fővárosi kék-fehérektől télen igazolt Illés Béla próbálta szervezni, kevés sikerrel.

A második félidő elején az MTK gyorsan megszerezte a vezetést, majd fölénybe került. A hazai együttes közepes teljesítménnyel is biztosan őrizte előnyét a kapura teljesen veszélytelen szombathelyiek ellen, majd a hajrában újra gólt szerzett. A sokkal aktívabb fővárosi kék-fehér együttes teljesen megérdemelten nyert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK