Társoldalunk:

Lipcseiék egy pontot hoztak el Sopronból

Debreceni VSC-MegaForce - Videoton FCF 2-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Saskőy
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres, Szatmári (Halmosi 86.) - Dombi (Bernáth 61.), Habi, Sándor, Kiss (Madar 65.) - Bogdanovic, Bajzát
Videoton: Tudor (Turi 46.) - Szalai (Horváth 76.), Pantic, Ristic, Tereánszki-Tóth - Schwarcz (Vochin 60.), Szabó, Tóth B., Kóczián - Hercegfalvi, Magasföldi
gól: Szekeres (45.), Bajzát (68.) 
kiállítva: Kóczián (53.)
sárga lap: Szekeres (37.), illetve Tóth B. (34.)

8. perc: Bogdanovic 22 méterről, középről lőtt, Tudor szögletre ütötte a labdát.

19. perc: Sándor indította Bajzátot, aki 14 méterről, balról mellé lőtt.

45. perc: Nikolov bal oldali szögletét Szekeres 5 méterről a kapu közepébe fejelte (1-0).

45+1. perc: Bal oldali vendégakció végén Tóth ívelése a felső lécről pattant vissza, éppen Magasföldi elé, aki háttal a kapunak föléemelte a labdát.

53. perc: Kóczián szólalkozott össze az egyik asszisztenssel, Saskőy bíró pedig kiállította a reklamáló székesfehérvári játékost.

68. perc: A vendégtérfél közepéről Sándor remekül ugratta ki Bajzátot, aki balról, 8 méterről helyezett a Videoton kapujába (2-0).

90. perc: Bajzát szánta el lövésre magát 25 méterről, labdája a bal kapufán csattant.   

A szerdai UEFA-kupa-mérkőzés után több helyen változott a hazaiak kezdőcsapata, első debreceni meccsén bemutatkozhatott Igor Bogdanovic, aki Sándor Tamással az oldalán karmesterként mozgatta a hajdúsági együttest. A házigazdák egyértelmű fölénye a félidő végén érett góllá, igaz, az ellenakcióból akár egyenlíthetett volna a Videoton. 

A 2. játékrészben egy felesleges reklamálás miatt hamar emberhátrányba kerültek a vendégek, majd hamarosan újabb gól jelezte a hazai fölényt. A DVSC még jónéhány helyzetet elpuskázott, győzelme egy percig sem forgott veszélyben az idénynyitón.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK