Társoldalunk:

Lipcseiék egy pontot hoztak el Sopronból

Hatalmas szeretettel fogadták Illés Bélát az MTK-nál a szombati bajnoki előtt. Az anyaegyesületéhez, a Lombard FC Haladáshoz visszatért karmester kilenc évig szolgálta a fővárosi kék-fehéreket, ahol a szurkolók emblematikus alakjává vált, így nem véletlen, hogy a "Szia Béla, Hajrá MTK" felirat fogadta a 36 éves futballistát. Aztán, mint kiderült, a pályán is különleges figyelmet kapott az utóbbi évek egyik legeredményesebb magyar labdarúgója.

Egervári Sándor, az MTK rutinos szakvezetője semmit sem bízott a véletlenre, hiszen Illést az utóbbi évtized legjobb futballistájának tartja, ezért Pusztai Olivérrel szoros emberfogással őriztette. Hamarosan azonban Pusztai "besárgult" Illésről, így a hazai tréner Zabosra bízta a szombathelyi frontember kontrollálását, s utóbb kiderült, ez jó húzásnak bizonyult.

Az addig sok veszélyt jelentő Róth Pusztai szorításában nehezebben boldogult, míg Illés rengeteget kényszerült védekezésre, mivel az MTK idővel egyre többet birtokolta a labdát. Amikor pedig az egykori ferencvárosi birkózó, Lengyel Roland megszerezte a vezetést, Bozsik Péter, a Hali vezetőedzője két technikás labdarúgót, Somfalvit és Tüskét is pályára küldött. Ám ekkor már nem akadt területe a vendégeknek a támadásokra, s Zavadszky lövése után a kapufáról kipattant labdát Pisont tanárian emelte Lengyel elé, aki újabb találatával bebiztosította az MTK győzelmét.

Illésnek ezúttal többet kellett védekeznie, mint korábban az MTK-ban: "Igaz, valóban más a Haladás játékstílusa, mint amit az MTK-ban megszoktam. Mostani csapatomnál többet kell védekeznem nekem is, de nem baj, a lényeg, hogy eredményesek legyünk" - mondta a középpályás.

"Béla külön kategóriát jelent a jelenlegi magyar labdarúgásban, ezért nem engedhettem meg azt a luxust, hogy ne őriztessük külön. Pusztait aztán azért 'váltottam le' Zabos Attilára, mert előbbi korán sárga lapot kapott, s féltem, hogy ebből nagyobb baj is lehet. Viszont jól sült el a váltás, mert ezt követően a veszélyes Róth is kevesebbszer jutott el a kapunkig. Összességében biztatónak ítélem a játékunkat, Lengyel Roland eredményességét pedig külön kiemelném" - értékelt Egervári Sándor, az MTK mestere.

Bozsik Péter, a Haladás szakvezetője nem keresett mentséget a vereségre. "Nem kezdtünk rosszul, ekkor lehetett volna keresnivalónk, később azonban már nem. Ennek az oka, hogy az MTK támadásaiban több dinamizmus volt, ezért megérdemelt a hazaiak sikere."

A következő fordulóban az MTK az őszi első Balaton FC-hez látogat, míg a Haladás az Újpest együttesét fogadja.

Bánki József

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK