Társoldalunk:

Derbit nyert a Celtic, leszakad a PSG

Ausztriában és Skóciában is fővárosi derbit rendeztek, igaz, a sógoroknál a kupában, míg a skótoknál a kupában csaptak össze ősi riválisok. A bécsi találkozó döntetlent hozott, míg Nagy-Britanniában a Celtic ismét megverte a Rangerst, és így utóbbi gárda ebben a szezonban már semmilyen trófeát nem nyerhet. Franciaországban a PSG leszakadni látszik az első két helyezettől, és úgy tűnik, hogy az aranyérem sorsa a Lyon és a Monaco között dőlhet majd el.

A sógoroknál a hét végén rendezték a 267. bécsi derbit a Rapid és az Austria között, a városi rangadó pedig 1-1-es döntetlent hozott, aminek a legjobban a Grazer AK-nál örültek. A grazi együttes ugyanis ennek az eredménynek köszönhetően a tabella élére ugrott, márpedig erre 1998 októbere óta nem volt példa.

A bécsi összecsapásra az Austria otthonában, a Horr-stadionban került sor, ahol a Rapid 1986 óta nem tudott győzni, sőt, a zöld-fehérek a fő rivális ellen hazai pályán is 2001 májusában voltak képesek diadalmaskodni. Ennek megfelelően a mérkőzésen inkább a hazai gárdát tartották esélyesebbnek, ám ennek ellenére a Rapid játszott jobban a rangadón.

A vendégeknél idén először lépett pályára a fiatal csapatkapitány, Andreas Ivanschitz, aki felépült sérüléséből a derbire, és vezérletével az együttes sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele. A Rapidban egyébként szerepelt a magyar Garics György is, aki az első játékrészben egy távoli lövéssel veszélyeztetett, míg a hazaiaknál Sáfár Szabolcs csak a kispadon kapott helyet - az Austria kapuját az ausztrál Joey Didulica védte, akit a horvátok szeretnének honosítani az Eb-re (a lelátón ott is ült a horvát szövetségi kapitány, Otto Baric). Didulicára nem lehetett panasz, hiszen a hálóőr több ziccert is fogott, ám a második félidőben Jazic fejesénél már ő is tehetetlen volt.

Ekkor úgy tűnt, hogy megszakadhat a Rapid nyeretlenségi sorozata, ám a hazaiak némileg váratlanul kiegyenlítettek a lengyel Radoslaw Gilewicz révén, és az eredmény ezt követően már nem változott.

Ez kapura jött a GAK-nak, amely a Salzburg vendége volt, és bár az első félidő közepén hátrányba került, fordítani tudott, és győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán. A Grazer AK mindkét találatát a gólkirály-jelölt Roland Kollmann szerezte, aki már 22 dugónál tart, és ezzel fölényesen vezeti a góllövőlistát.

A hét végi osztrák fordulónak egy magyar hőse is volt Kabát Péter személyében, aki az FC Kärnten színeiben mesterhármast vágott, és ezzel győzelemre segítette csapatát a Klausz Lászlóval felálló SW Bregenz ellen. A Kärnten a három pont ellenére is az utolsó helyen áll, de már csak háromegységnyivel van lemaradva a Salzburg mögött.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK