Vágólapra másolva!
Meglepetésre kettős győzelemmel jutott tovább a spanyol Deportivo La Coruna labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a hazai győzelem után idegenben is diadalmaskodott 1-0-ra a Juventus ellen. Ugyancsak kettős győzelemmel került a legjobb nyolc közé a Lyon. Kiesett a Stuttgart is, pedig a Chelsea otthonában gól nélküli döntetlent ért el, míg a Porto a 90. percben szerzett Costinha-góllal kiverte a Manchester Unitedet.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Manchester United (angol) - FC Porto (portugál) 1-1 (1-0)
Old Trafford, 65 ezer néző
vezeti: Ivanov (orosz)
gól: Scholes (22.), illetve Costinha (90.)
sárga lap: Phil Neville (16.), Scholes (60.), illetve Costinha (22.), Maniche (74.), McCarthy (93.)
Manchester United: Howard - Gary Neville, Phil Neville, O'Shea, Brown - Butt, Fletcher (Ronaldo, 75.; Solskjaer, 83.), Djemba-Djemba (Saha, a szünetben), Giggs, Scholes, Van Nistelrooy
Porto: Vítor Baia - Paulo Ferreira, Jorge Costa (Pedro Emanuel, 36.), Ricardo Carvalho, Nuno Valente - Alenyicsev (Ricardo Fernandes, 81.), Costinha, Maniche, Deco - Carlos Alberto (Jankauskas, 61.), McCarthy

Tartalékos összeállításban lépett pályára a Manchester United, hiszen az eltiltott csapatkapitány, Roy Keane mellett a sérült Silvestre és Fortune sem léphetett pályára. Ennek ellenére Sir Alex Ferguson meglepetésre olyan játékosokat ültetett a kispadra, mint Christian Ronaldo, Saha, Solskjaer vagy Forlán, míg a kezdőcsapatban Djemba-Djemba és Fletcher is helyet kapott.

Szavazás
Mire megy Szabics VfB-je a Chelsea ellen?
Hát kiüti (207, 20,7 %)
Jól kiesik (449, 44,8 %)
Semmire, de Abramovics megveszi az Imit (346, 34,5 %)

Összesen:
1002



A mérkőzés első 20 percében egyik csapat sem tudott komolyabb mezőnyfölényt kiharcolni, a Porto bátran játszott, nem állt be védekezni, a nagy helyzet így egy kontra nyomán a hazaiak előtt adódott. A 24. percben Van Nistelrooy lecsapott egy visszaívelt labdára, de két védő szorongatásában hiába nyargalt a Porto 16-osáig, a kivetődő Vitor Baia tisztázott előle.

A 32. percben megszerezte a vezetést a MU: O'Shea a bal oldalon remek csellel játszotta magát tisztára, az alapvonal mellől középre emelt, az ötösön berobbanó Scholes (megelőzve saját csapattársát, Buttot) pedig a kiszolgáltatott Vitor Baia mellett a hálóba fejelt (1-0).

A 38. percben Carlos Alberto lábában volt az egyenlítés: egy Djemba-Djembáról lecsorgó labdára a fiatal brazil mozdult először, de éles szögből, öt mérettől leadott lövését Howard kapus bravúrral, lábbal hárította.

A hajrában Ivanov játékvezető les címén, tévesen érvénytelenítette Scholes közeli pöccintését, de így is továbbjutóként mehetett pihenőre a Manchester. A szünetben Ferguson Sahát bízta meg támadófeladattal, a fiatal francia a kameruni Djemba-Djembát váltotta.

Hatalmas helyzettel nyitott a Porto a szünet után: Maniche 13 méterről lőtt, Brown belevetődött a lövésbe, a hátráló Howard pedig a mezőnybe öklözte az aláhulló labdát. A 60. percben váltott a portugál együttes is, Carlos Alberto helyett a litván Jankauskas lépett pályára.

Három perccel később Phil Neville a jobbszélen viharzott el, beadását Vitor Baia elvétette, Van Nistelrooynak hosszú volt, így az érkező Pedro Emanuel szögletre bólinthatta a labdát. A 68. percben a Giggs, Scholes, Van Nistelrooy háromszögezést követően a holland csatár tiszta ziccerben totojázott, s a védők felszabadítottak. Az ellentámadás során Alejnyicsev centikkel csavart a bal felső sarok fölé.

A 90. percben az utolsó lehetsőséget ragadta meg a Porto: McCarthy pazar szabadrúgást küldött kapura 25 méterről, Howard kapus - ki tudja miért, nem ütötte szögletre, hanem maga elé paskolta, az érkező Costinha pedig okosan a kapu üresen tátongó jobb oldalába lőtt (1-1).

A hosszabbítás három percében már képtelen volt újítani a MU, így hatalmas meglepetésre 3-2-es összesítéssel a Porto jutott a legjobb nyolc közé.