Társoldalunk:

Letartóztatták az 1860 München elnökét

Megvesztegetés alapos gyanúja miatt kedden letartóztatták Karl-Heinz Wildmosert, az 1860 München labdarúgóklub elnökét. A bajor rendőrség nem csak az 1860 München, de a Bayern München sztárcsapat klubhelyiségeit is átkutatta.

A megvesztegetés gyanúja az új városi stadionhoz, az épülő Allianz Arenához kötődik. A bajor rádió értesülése szerint Wildmoser 2,8 millió euróért információkat adott át a pályázati kiírásból annak a cégnek, amely aztán el is nyerte a megbízatást.

Lienen a Hannover élén
Ewald Lienen lett a Hannover új vezetőedzője. Az 50 éves szakember a vasárnap menesztett Ralf Ragnickot váltja a kispadon. Lienen legutóbb a Mönchenglad-bach trénereként dolgozott a Bundesligában, ám tavaly szeptember 21-én éppen a Hannover ellen elszenvedett 2-0-s vereség után állították fel a kispadról.
Egy rendőrségi szóvivő szerint hűtlen kezelés, megvesztegetés és adócsalás szerepel a vádak listáján. A házkutatások során nem csak Wildmosert vették őrizetbe, hanem fiát is, valamint még két gyanúsítottat. Később Wildmoser ellen letartóztatási parancsot adtak ki.

Hírek szerint a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen készülő Bayern München nem áll célkeresztben, a klubhelyiségekben a bizonyítási eljárás során esetleg hasznosítható anyagok után kutattak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK