Társoldalunk:

Már Gyepes is bevetésre kész a Fradinál

Illés Béla az MTK-ból visszatért anyaegyesületébe, a Haladásba, s a hét végén a két csapat épp egymás ellen kezdte a tavaszi szezont - a kék-fehérek végül 2-0-ra megnyerték a meccset. A rutinos középpályást szeretettel fogadták a Hungária körúton.

- Körülbelül ilyen barátságos köszöntésre számított az MTK-pályán? - kérdeztük Illést.
- Nem igazán foglalkoztam ezzel, különben is, zavar az állandó felhajtás. Egyszerűen szeretek csendben, feltűnés nélkül élni és készülni a meccsekre. Egyébként igen, arra számítottam, hogy kedvesen fogadnak az MTK-nál, ugyanis gyönyörű éveket töltöttem el a klubnál, s bár nyárig még maradtam volna a kék-fehéreknél, de másként alakultak a dolgok, viszont ha már így alakult, akkor más csapat nem jöhetett szóba idehaza, csakis a Haladás.

- Mennyire idegesítette, hogy sokkal többet kellett védekezneie, mint az MTK-ban?
- Már a törökországi edzőtáborban igyekeztem megszokni ezt, s szerintem nem is lesz gond ezzel. Tény, az MTK-ban 80-20 volt a százalékos arány a támadások javára, míg ez a Haliban fordított, ám a cél tényleg mindig szentesíti az eszközt. Persze jobban érzem magam a kapu előtt, ám abszolút nem zavar, ha a védőinknek kell besegítenem. Bosszant a mostani vereség, ám összességében el kell ismernem, jobb volt az MTK, viszont hiszem, hogy mi is jobbak leszünk.

- Feltételezem, a hét végi Újpest elleni hazai fellépésen azért több lehetőségre vágyik a kapu előtt.

- Valóban, Szombathelyen ugyanis rendkívül lelkes közönségünk támogatásával minden csapatnak kellemetlen perceket akarunk okozni, Somfalvival és Tüskével pedig támadásban is veszélyesebbé válhatunk. Remélem, az Újpest ellen sikerült otthon tartanunk a három pontot.

Bánki József

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK