Vágólapra másolva!
Carlos Quieroz, a Real Madrid vezetőedzője szerint a jól megszervezett védekezés volt a továbbjutás kulcsa a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntőben, míg a németek kapusa, Oliver Kahn szerint a balszerencse miatt estek ki. Andrij Sevcsenko, a Milan támadója úgy véli, a Spartát 4-1-gyel búcsúztató Milan idén megvédi címét, az Arsenal edzője, Arséne Wenger viszont a továbbjutás ellenére sem sorolja csapatát a legfőbb esélyesek közé. "Megmentettem magam egy rémálomtól" - mondta a monacói Prso, aki előbb 11-est hibázott, majd továbblőtte a francia csapatot.

"A továbbjutást egyértelműen a védekezésünknek köszönhetjük" - mondta a Bayern Münchent 2-1-es összesítéssel búcsúztató Real Madrid edzője, Carlos Quieroz. "A védelmünket korábban sokszor érte kritika, de most fantasztikus hozzáállással küzdöttek, és ez hozta meg a sikert."

A Bayernnek ugyan mindkét félidő végén volt nagy helyzete, de a szünet előtt Michel Salgado mentett lábbal a gólvonal előtt, a mérkőzés hajrájában pedig a szerencse is a madridiak mellé állt, amikor egy lövés után a labda - éppen Salgadón megpattanva - kevéssel kerülte el a bal alsó sarkot.

"Nehéz csatán vagyunk túl" - tette hozzá Quieroz. "Nem játszottunk meggyőzően, de most csak az eredmény volt a fontos, és ezért 90 percen át keményen dolgoztunk. Hagyományosan küzdelmes mérkőzést vívtunk a Bayernnel, amely a tőle megszokott erényeket csillogtatta. Azonban most a mi technikai fölényünk érvényesült."

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője kiemelte, hogy egy hatalmas védelmi hiba okozta csapata vesztét. "A Real nagyszerűen kezdett, az első húsz percben nyomás alatt tartott minket" - mondta a szakember. "Főleg szabadrúgások utáni szituációkban voltak veszélyesek, ebben az időszakban többnyire megnyerték a párharcokat. A gólt viszont akkor kaptuk, amikor éppen felvettük a játék ritmusát. Zidane találata egyébként elkerülhető lett volna, a védőknek meg kellett volna oldaniuk ezt a feladatot."

Hitzfeld ugyanakkor elégedett volt csapata hozzáállásával, és a mutatott játékot biztatónak találta a jövőre nézve. "A két mérkőzésen bebizonyosodott számomra, hogy jó úton járunk" - tette hozzá a bajorok trénere. "A játékunk új reményt ad, ahhoz, hogy sikeresen zárjuk a hazai bajnokságot."

Az első, müncheni összecsapáson a vezető gólt megszerző Roy Makaay is reménykedve nyilatkozott a szerdai, madridi mérkőzés után. "Nagyon szomorúak vagyunk a kiesés miatt, de mindkét találkozón a Realhoz hasonlóan jól játszottunk" - mondta a holland válogatott csatár.

A továbbjutást gyakorlatilag eldöntő potyagól miatt az első összecsapás negatív hősévé vált Oliver Kahn a balszerencsét okolta. "Nagyon pechesek voltunk" - mondta a világklasszis kapus. "A Real nagyon erős, de nem verhetetlen csapat, ám két mérkőzésen egy gólt szerezve nem lehet ellene továbbjutni."