Vágólapra másolva!
Nem lehet azt mondani, hogy Kovács Zoltán ideges lenne amiatt, mert még nem utazhatott el új csapatához, a kínai Sencsenghez. Az újpestiek csatára novemberig lesz a Hongkonghoz közeli város futballistája, majd tervei szerint visszatér a Megyeri útra, egyelőre azonban a lilákkal tart a keddi, szombathelyi bajnokira.

- Mikorra várják új csapatánál?- kérdeztük Kovács Zoltánt.
- Még nem értesítettek erről, vagyis, a jelek szerint ők sem nyugtalankodnak, hogy még nem indultam el, igaz, ezt egyelőre meg sem tehetném, mivel még nincs vízumom. De napokon belül megérkezhet, vagyis a jövő héten valószínűleg útra kelek. Addig azonban még mindenképpen elkísérem az Újpestet a szombathelyi bajnokira. Már azt hittem, úgy kell elmennem, hogy a kétszeri halasztás miatt a lilák egyetlen tavaszi meccsét sem láthatom, de szerencsére a szombathelyi kilencven perc még belefér a programomba. Azt pedig talán mondanom sem kell, magam sem idegeskedem, hogy még nem kell indulnom Kínába, leszek ott eleget novemberig.

- Mikor kezdődik a kínai bajnokság?
- Május tizenötödikén, vagyis semmiről sem maradtam le. Hallottam ugyan, hogy a kínai csapatoknál kemény és hosszú a felkészülési időszak, ám ezen a téren sem kell idegeskednem, ugyanis az Újpesttel lassan a tizedik hete tréningezünk, s a mi alapozásunk sem volt "piskóta".

- Mit tud leendő klubjáról, lesznek más külföldi futballisták is a csapatban?
- Szinte semmit sem tudok erről, csupán annyit, amit a menedzserem elmondott, miszerint tavaly a negyedik helyen végzett az együttes, idén azonban még nagyobb célokat tűztek ki a vezetők. Újpesten már elbúcsúztam a társaktól és a szurkolóktól is, habár a csomagolást még nem siettetem annyira.

Bánki József