Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga egyetlen vasárnapi találkozóján a címvédő MTK - két cserejátékosa találatával - 2-0-ra győzött a Balaton otthonában, s így a forduló előtt még éllovas siófokiak visszaestek a harmadik helyre. Élen a ZTE ellen, hazai pályán csak döntetlent elért Ferencváros áll.

Arany Ászok Liga, 18. forduló:
Balaton FC - MTK Hungária 0-2 (0-0)
Siófok, 2500 néző
vezette: Szarka
Balaton: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László (Sipeki, 78.) - Mészáros, Virág, Kovács, Usvat (Györök, 63.) - Vörös, Potemkin (Bajevszki, 66.).
MTK: Végh - Janjic, Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Zabos (Rednic, 46.), Jezdimirovic, Rósa - Torghelle (Silva, 87.), Lengyel (Pisont, 65.).
gól: Pisont (76.), Rednic (93.)
sárga lap: László (43.), Virág (63.), illetve Janjic (44.), Komlósi (83.), Silva (90.)

23. perc: Vörös jobb oldali szöglete után Potemkin fejelte ki a labdát Végh kapust megelőzve, Mészáros 13 méterről, kapásból a jobb kapufára lőtt. Ezt követően Kuttor próbálkozott, de kísérlete elakadt a védőkben.

55. perc: Vörös bal lábbal, 16 méterről lőtt, Végh bravúrral hárította a léc alá tartó labdát.

71. perc: Zavadszky szöktette a jobb oldalon Torghellét, aki a 16-oson belül elhúzott Kuttor mellett, éles szögből, 7 méterről leadott lövését Csernyánszki szépen védte.

74. perc: Kuttor és László között lépett ki Torghelle a jobb oldalon, majd elesett, a játékvezető váratlanul a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Zavadszky végezte el, de gyengén a jobb sarok mellé gurított.

76. perc: Rednic cselezgetett a siófoki 16-os bal sarkánál, majd az érkező Pisont elé passzolt, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

93. perc: Silva kapott labdát a félpályánál, bevezette a 16-oson belülre, majd középre gurított, az érkező Rednic pedig 3 méterről a jobb alsóba pörgetett (0-2).

Kellemes időben, jó talajú pályán játszottak a csapatok, de sokáig nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. A második félidő elején inkább a Siófok akarata érvényesült, egy jól eltalált lövéssel mégis az MTK szerzett vezetést. A vendégcsapat a ráadásban biztosította be a győzelmét.

(MTI)