Vágólapra másolva!
Szerdán a barcelonai olimpiai stadionban rendezik meg a 114 éves múltra visszatekintő labdarúgó spanyol Király-kupa döntőjét, a Real Madrid és a Real Zaragoza között. A két csapat a hétvégén bajnoki meccsen találkozott a Santiago Bernabeu-stadionban, ahol 1-1-es végeredmény született. Igaz, a hazaiaknál hiányzott Ronaldo és Raúl, valamint Figo is csak csereként jutott szóhoz.

Az aranylabdás brazil támadó részleges izomszakadás miatt ezúttal sem állhat csapata rendelkezésére, ennek ellenére a klub orvosai szerint nagyon szépen gyógyul a sérülése. A fővárosiak eltökélt célja, hogy ebben az évben triplázzanak, azaz szeretnék a bajnoki címet, a kupát és a Bajnokok Ligája trófeáját is begyűjteni.

A jelenlegi együttesből ez eddig egy embernek sikerült: David Beckham, a madridiak angol középpályás sztárja még a Manchester United játékosaként 1999-ben ért el hasonló bravúrt. "Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen mi vagyunk az esélyesek, ami nem mindig jelent előnyt. Egy ilyen döntőt nem lehet egy bajnoki mérkőzéshez hasonlítani, mivel itt egyetlen találkozón dől el minden" - mondta az angol válogatott csapatkapitánya.

A fővárosiak utoljára 1993-ban nyerték meg a Copa del Reyt, amikor is éppen a Real Zaragozát győzték le 2-0-ra. Legutóbb a 2002-es szezonban játszhatott döntőt a gárda - a klub fennállásának 100. évfordulóján -, de a hazai pályán fűre lépő madridiak ünnepét elrontotta a Deportivo La Coruna, amely 2-1-re diadalmaskodott a Bernabeuban.

"Számomra ez nem egy szokványos összecsapás, hiszen a Király-kupán kívül már mindent megnyertem a Reallal" - mondta Raúl, aki éppen az utolsó kupagyőzelem utáni szezonban debütált az együttesben.

A kupastatisztikát figyelembe véve a Real Zaragoza az eredményesebb, hiszen az elmúlt tíz évben kétszer is megnyerte a sorozatot. Szintén jó előjel az együttes számára, hogy a legutóbbi négy találkozóján veretlen maradt.

Az együttes védelmében kulcsszerephez juthat az argentin Gabriel Milito, akit a nyáron éppen a Real akart leigazolni, de a klub orvosai szerint a labdarúgó térde nem bírta volna a sorozatterhelést, ezért az utolsó pillanatban a fővárosiak visszaléptek az üzlettől. "Nem haragszom a madridiakra azért, ami történt. Számomra ugyanolyan ellenfél, mint bármelyik más együttes" - mondta a válogatott hátvéd.

A spanyol Király-kupában a Real Madrid eddig összesen 17-szer, a Real Zaragoza pedig 5-ször diadalmaskodott.