Vágólapra másolva!
Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya búcsúmérkőzést ajándékoz az idény végén visszavonuló Roberto Baggiónak.

A Brescia 37 éves csatárklasszisa - aki vasárnap megszerezte 200. bajnoki gólját - utoljára 1999-ben, Fehéroroszország ellen húzhatta magára a címeres mezt.

"Roberto nemcsak itthon volt korszakos egyéniség. A maiak közül játéktudásban talán csak Antonio Cassano, vezetői képességekben pedig Francesco Totti léphet a nyomdokába" - dicsérte a szakvezető a Codino (Copfocska) becenévre hallgató sztárt.

Az 55 válogatott találkozóján 27-szer eredményes, hithű buddhista búcsúfellépésére április 28-án, Spanyolország ellen kerül sor.

Baggio pályafutása során megfordult a Vicenza, a Fiorentina, a Juventus, az AC Milan, az Internazionale és a Bologna csapatában is, és mindenhol a közönség nagy kedvence volt. A torinói együttessel érte el legnagyobb sikereit, hiszen bajnokságot, olasz kupát és UEFA-kupát is nyert a "zebrák" színeiben. Ezenkívül az AC Milannal még egyszer bajnok lett, az Aranylabdát pedig 1993-ban érdemelte ki.

Karrierjének legemlékezetesebb pillanata mégis az volt, amikor az 1994-es világbajnokság döntőjében a büntetőpárbaj során elhibázta az utolsó 11-est, s ezzel Brazília negyedszer lett aranyérmes.