Vágólapra másolva!
Remekül debütált az élvonalbeli kispadon a Mészöly Géza, Véber György duó az Újpest élén, hiszen a lila-fehérek 2-0-ra nyertek Szombathelyen, s ezzel máris felsőházi tagságot érő pozícióba kerültek, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. Véber György, a lilák pályaedzője elmondta: örül a Haladás elleni sikernek, de győzelmet vár a Balaton elleni hazai meccsen is. Nagy Tamás, a pécsiek szakvezetője szerint az ellenfelek már tisztelik a csapatát.

- Mivel a Haladás a kiesés ellen küzd, s ugye ilyenkor kettőzött akarattal harcol egy csapat, megfordult-e a fejükben az esetleges pontvesztések lehetősége a vasi látogatáskor? - kérdeztük Vébert.
- Bizony benne volt ez is ebben a meccsben, ám erre vágytunk, ilyen kezdésről álmodtunk Mészöly Gézával és a játékosokkal együtt. Külön öröm számunkra, hogy edzőként sikerélménnyel mutatkoztunk be az NB I-ben, ám ennél is boldogabbak vagyunk amiatt, hogy azt láttuk viszont a pályán a fiúktól, amit eddig gyakoroltunk. Úgy érzem, abszolút megérdemelten győztünk Szombathelyen, sőt több góllal is nyerhettünk volna, ám természetesen ez nem elégedetlenség, hanem ténymegállapítás a részemről.

- Lothar Matthäus szövetségi kapitány elsősorban az első gól szerzője, Simek Péter - és sérüléséig Polonkai Attila - játékát emelte ki. Egyetért a megállapítással?
- Érdekes dolog ez, hiszen Simek Peti valóban fontos gólt szerzett, ám tudjuk, ő ennél is jobb teljesítményre képes, vele kapcsolatban akadt is hiányérzetünk, ezért is cseréltük le a hajrában.

- Ha már itt tartunk, kit emel ki a csapatból a szombathelyi fellépés után?
- Szívem szerint az egész csapatot megdicsérném, hiszen mindenki lelkesen és fegyelmezetten futballozott. Ugyanakkor a védelemben Juhár és Tamási, a középpályán Erős és Farkas Balázs nagyszerűen biztosította a csapat stabilitását, utóbbiak ráadásul játékban is pluszt adtak hozzá a csapatmunkához.

- A hét végi Balaton FC elleni összecsapáson felkészültek egy zártabban védekező ellenfélre?
- Erre készülünk valóban, mivel láttuk a siófokiak MTK elleni meccsét, amelyen jó benyomást tettek ránk Kuttorék. A Megyeri úton azonban nekünk támadó futballal kell kirukkolnunk, ezt várja el tőlünk a közönségünk és a klub hagyománya is. Tény, a Balaton FC nagyszerűen megszervezte a védekezését, ám hazai pályán nem lebeghet más a szemünk előtt, csakis a győzelem.

- Fiatal együttesük miként bírja majd a szerda-szombat ritmust, továbbá mennyire érzi hatékonynak a keret összetételét?
- Ez ügyben sem vagyok pesszimista, mivel fiatal játékosoknak egyszerűen bírniuk kell a sorozatterhelést, továbbá minden posztra akad két játékosunk, így a variációs lehetőségünk is adott. Mindezt jól példázza, hogy Szombathelyen a megsérült Polonkai helyére beállt Sándor Gyuri élete első NB I-es meccsén fontos gólt lőtt, azaz bátran építhetünk a jövőben is a fiatalokra.

Bánki József