Vágólapra másolva!
Idén is megrendezik a gyerekek körében nagyon népszerű Mézga-focisulit Kaposváron. Az évek óta rendkívül kedvelt tábor idei díszvendége a német válogatottsági rekorder, a jelenlegi magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus lesz, ám rajta kívül is neves kapusok és mezőnyjátékosok oktatják majd a fiatalokat.

Az idei kaposvári kurzusokon igazi sztárparádéban lesz része az ifjú futballistáknak az egyetemi sportcentrumban, hiszen rengeteg egykori és ma is aktív kitűnőség fogadta el a szervezők meghívását. A kapustábor például június 21-26. között kerül megrendezésre, amelynek irányítója a hajdanán Kaposvárról indult, majd Szombathelyen szép karriert befutott, jelenleg a Haladás kapusedzőjeként tevékenykedő, s nem mellékesen pedig Király Gábor felkészítésében jelentős érdemeket szerzett Hegedűs Péter lesz.

Így aztán nem meglepő, hogy mint a korábbi években, idén is ellátogat Kaposvárra a Hertha kapusa is, továbbá elfogadta az invitálást az ugyancsak válogatott Babos Gábor a holland NAC Bredából, Rabóczki Balázs a dán FC Köbenhavn együtteséből, Csernányszki Norbert a Balaton FC-ből, Milinte Árpád a Sopronból, Balogh Tamás a Haladásból, és Rapp Imre, a Pécs egykori remek válogatott kapuvédője. A tábor fővédnöke Bicskei Bertalan egykori válogatott hálóőr és szövetségi kapitány, díszvendég Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás hálóőre.

A csatártábor június 28-tól július 3-ig tart, s itt is illusztris névsort hoztak össze Horváth János vezetésével a szervezők. A meghívottak között olyan egykori remek labdarúgók és edzők találhatók, mint Illés Béla, Hrutka János, Csertői Aurél, Véber György, Verebes József, Ebedli Ferenc, Szabó József, Csongrádi Ferenc, Egervári Sándor, Pusztai László vagy Keszei Ferenc. Díszvendégként sikerült megnyerni Lothar Matthäust, a 150-szeres német válogatottsági rekordert, a jelenlegi magyar szövetségi kapitányt, fővédnöknek pedig dr. Bozóky Imre MLSZ elnököt.

A fenti nevek alapján bátran kijelenthető, a gyerekeknek hatalmas élményben lesz részük a focisuliban, amelyre jelentkezni korlátozott számban a 06-30- 9659-951 és a 06-70-519-55-07-es telefonszámokon lehet.

Bánki József