Vágólapra másolva!
Tavaszi harmadik bajnoki mérkőzésén sem kapott gólt a Ferencváros labdarúgó-csapata, amely két gól nélküli döntetlen után Pécsett Kiss György találatával 1-0-ra győzött. A Matáv-Sopron 5-0-lal küldte haza a nyugati vetálytárs Haladást, nyert a ZTE és a Debrecen is, míg az MTK hazai pályán játszott döntetlent a Videotonnal.

Arany Ászok Liga, 19. forduló:
Pécsi MFC - Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Pécs, 9000 néző
vezette: Saskőy
Pécs: Németh G. - Sipos, Dienes, Bajusz, Szekeres - Pest K., Márton (Gaál a szünetben), Erős G. (Horváth S. 60.), Vranjes (Koltai a szünetben) - Montvai, Kerekes
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Botis a szünetben) - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Gera, Sasu (Tököli 69.), Penksa (Leandro 80.)
gól: Kiss Gy. (41.)
sárga lap: Pest K. (35.), Erős G. (60.)

41. perc: Lipcsei baloldali szabadrúgást ívelt be, az ötös túlsó sarkán berobbanó Kiss György 4 m-ről a léc alá emelt (0-1).

55. perc: Koltai 12 m-ről a Ferencváros kapujába lőtt, a szabályosnak tűnő találatot azonban Saskőy játékvezető nem adta meg.

58. perc: Botis lebirkózta Montvait a 16-oson belül, a gyanús esetnél a bíró ismételten továbbot intett.

Rengeteg szabálytalanság jellemezte az első félidőt, az utcákon és a lelátón tapasztalt ideges légkör a pályára is átragadt. Az első valamirevaló gólhelyzetből a Ferencváros röviddel a szünet előtt megszerezte a vezetést. A második játékrész pécsi rohamokat hozott, ezek már veszélyesebbek voltak, mint az első 45 percben, de egyenlíteni nem sikerült.

Összesen tizenkét személy esetében alkalmazott a rendőrség Pécsett személyi szabadságot korlátozó intézkedést a szombat esti mérkőzés előtt és után történt kisebb rendzavarások miatt - közölte a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletének vezetője. Közülük nyolc fő ellen szabálysértési eljárás indult: öt személyt rendzavarással, hármat pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértéssel gyanúsítanak. E nyolc ember közül kettőt gyorsított bírósági eljárás céljából őrizetbe vettek. Az előállított további négy személy ellen garázdaság vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.