Vágólapra másolva!
A Bundesliga harmadik helyezett labdarúgócsapata, a VfB Stuttgart vezetői levélben jelezték az Újpest FC elöljáróinak, hogy barátságos mérkőzésen össze szeretnék mérni erejüket a lila-fehér egyesülettel.

A mindenképpen érdekes találkozóra kedden került volna sor a Megyeri úton, ám az újpestiek legnagyobb fájdalmára le kellett mondaniuk a mérkőzést, mivel másnap, azaz szerdán a Győr elleni elhalasztott bajnokijukra kerül sor. Egyébként a VfB küldöttsége kedden érkezett volna Magyarországra, majd a mérkőzés után azonnal visszarepült volna Stuttgartba. Persze a történet annyiban nem előzmény nélküli, hogy Szabics Imre csapata éppen Újpestről igazolta le az ifjúsági korú Szalai Ádámot, így került előtérbe a lila.fehérek elleni mérkőzés, amelyre még tavasszal sor kerülhet.

Bodnár István, az Újpest technikai vezetője meglepődött, de örült a megkeresésnek. "Kár lenne tagadni, minket is meglepett a stuttgartiak kérése, de annál jobban örültünk ennek, hiszen manapság nem igazán kapkodnak a külföldiek a magyar csapatok elleni fellépésekért. Amint kézhez kaptuk a levelet, azonnal válaszoltunk is, legnagyobb sajnálatunkra azonban kedden nem vállalhattuk a meccset, mivel szerdán a Győr elleni elhalasztott bajnokit kell pótolnunk."

"A Stuttgartba eladott fiatal labdarúgónknak, Szalai Ádámnak annyiban mindenképpen szerepe van a kapcsolatfelvételben, hogy miután meghallotta a stuttgarti vezetők tervét a magyarországi összecsapásról, azonnal bennünket javasolt edzőpartnernek. A német klub vezetőivel abban maradtunk, amennyiben újra adódik ilyen bajnoki szünet, mint amilyen most a válogatott mérkőzések miatt kialakult, a Megyeri úton megrendezzük a találkozót. Remélem, erre nem is olyan sokára sor kerül" - tette hozzá az újpesti elöljáró.

Bánki József