Vágólapra másolva!
Nem sok esélye volt a Győrnek a szerdai újpesti bajnokin (1-4), mivel már az első félidőben háromgólos hátrányba került, ráadásul Makra kiállítása miatt 75 percig tíz emberrel játszott, a második félidőben mégis nyíltan futballozva, emberhátrányból is szépített. Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója elmondta: a mostani bajnokságban már nincsenek vérmes reményeik, inkább már a jövő csapatát építik.

- Mit gondol, mi volt az oka, hogy már szinte az első húsz percben elúszott akár a pontszerzés lehetősége is csapata számára? - kérdeztük Reszelit.
- Ez egyértelműen azért következett be, mert az Újpest agresszívebben futballozott nálunk. Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, majd Makra kiállítása végleg megpecsételte a sorsunkat, viszont a tartásunkat mutatja, hogy a második félidőt így is döntetlenre hoztuk. Mondhatnám, állva haltunk meg Újpesten, s az egyetlen pozitívum, hogy tetemes hátrányban is felvállaltuk a nyílt játékot.

- Tény, a Balaton FC nem ezt az utat követte, ha kellett, tíz emberrel bekkelt, viszont nem is kapott ki Újpesten...
- Semmiképpen sem akarom összehasonlítani a mi csapatunkat a siófokival, ami azért sem lenne szerencsés, mert mi ebben a bajnokságban, úgy tűnik, nem játszunk komoly szerepet. Folyamatosan próbálgatjuk az embereket a játékszisztémába, mivel már most a jövő csapatát építjük Győrben, amely a reményeink szerint a következő bajnokságban jóval szebb eredményeket ér el a mostaninál.

- Ezek szerint az első hat közé kerülésre nem látnak reális lehetőséget?
- Elvileg van erre esély, ám mint mondtam, fontosabbnak tartjuk a jövő csapatának kialakítását. Persze ettől függetlenül minden mérkőzésen, így a hét végi Pécs elleni bajnokin is a győzelem reményében lépünk pályára, a presztízs miatt ugyanis a tizedik helynél hátrébb nem szabad szorulnunk a tabellán, azaz minden fellépésünknek nagy tétje van. A játékosoknak elsősorban az, hogy helyük lesz-e a jövő győri csapatában.

Bánki József