Vágólapra másolva!
Bár Tóth találatával még a Békéscsaba vezetett 1-0-ra, az MTK 2-1-re győzött a Viharsarokban a labdarúgó Arany Ászok Liga 20. fordulójának nyitómérkőzésén. A Ferencváros tavaszi négy meccse közül harmadszor játszott 0-0-t, az Újpest Feczesin duplájával legyőzte a Videotont.

Arany Ászok Liga, 20. forduló:
Ferencvárosi TC - Debreceni VSC-MegaForce 0-0
Üllői út, 4500 néző
vezette: Megyebíró
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek (Leandro 63.) - Gera, Sasu (Tököli 51.), Penksa (Rósa D. 67.)
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Szekeres, Nikolov - Dombi (Csehi 55.), Bogdanovics (Balog 88.), Habi, Halmosi - Sándor T., Bajzát (Kiss Z. 37.)
kiállítva: Kriston (4.), illetve Bernáth (19.)
sárga lap: Dragóner (45.), Tököli (85.), illetve Bajzát (5.), Dombi (17.), Halmosi (82.)

4. perc: Sándor T. ugratta ki Bajzátot, s a gólhelyzetben kapura törő csatárt Kriston lerántotta, ezért Megyebíró játékvezető kiállította a hazai középpályást.

19. perc: Sasu lépett ki a vendégvédők közül, de a román támadót Bernáth buktatta a 16-oson belül. A debreceni védő reklamálás után piros lapot kapott. A büntetőt Gera végezte el, ám Tomic kivédte a kapu bal oldalába tartó labdát.

50. perc: Lipcsei 12 m-es, nagy erejű lövését Tomic csak üggyel-bajjal tudta hárítani.

59. perc: Kapic 25 m-es bombája csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

63. perc: Csehi ugrott ki, s 16 m-es lövését Szűcs bravúrral szögletre mentette.

A Ferencváros hatalmas lendülettel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s a debreceni kapu annak ellenére sem szabadult fel a nagy nyomás alól, hogy a hazaiak emberhátrányba kerültek. Úgy tűnt, a listavezető fölénye a 19. percben góllá érik, ám Gera kihagyta a büntetőt. A vendégek is bátran kezdeményeztek, s főleg Sándor T. révén veszélyes akciókat vezettek.

A folytatásban sokkal kiegyenlítettebb és hullámzóbb lett a játék. Mindkét fél előtt akadtak lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak. Összességében a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, de ideges és pontatlan játékuk miatt nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot. A szurkolók a gólnélküli döntetlen ellenére élvezetes, izgalmas és nagy iramú mérkőzést láthattak.

Az FTC utoljára 2001 tavaszán tudott nyerni otthon a Debrecen ellen, a hajdúságiak azóta gólt sem kaptak az Ülllői úton. A legutóbbi, a rendbontásról elhíresült május 30-ai találkozó is gól nélkül ért véget.