Vágólapra másolva!
A korábbi nyolc sérült mellé kilencedikként Craig Bellamy is csatlakozott, így a Newcastle United csatára sem lesz ott a magyar válogatott Wales elleni, Puskás Ferenc-stadionban rendezendő mérkőzésén. Hogy a lista teljes legyen, az utolsó pillanatban Ryan Giggs is kimaradt Mark Hughes keretéből.

Szinte egy kezdőcsapatra való klasszisa nélkül érkezik Magyarországra a walesi labdarúgó-válogatott, amely szerdán a Puskás Ferenc-stadionban barátságos mérkőzést vív Lothar Matthäus tanítványaival.

Korábban az már kiderült, hogy Mark Crossley, Paul Parry, John Oster, Nathan Blake, Andy Johnson, Adrian Williams, Mark Pembridge és Simon Davies sérülés miatt nem tarthat a kerettel, ám hétfőn két újabb sztárral bővült a lista.

Craig Bellamy, a Newcastle United csatára a hét végén végigjátszotta klubja bajnokiját, ám kiújuló térdsérülése miatt nem vállalta a szereplést. "Sérülése miatt nem játszhat a walesi válogatottban, ez a pihenő éppen jól jön neki" - nyilatkozta a Newcastle trénere, Sir Bobby Robson.

Tizedik játékosként Ryan Giggs, a Manchester United klasszisa mondta le a válogatottságot, ahogy Mark Hughes szövetségi kapitány fogalmazott, "Sir Alex Ferguson nem hiszi, hogy Ryan rendelkezésre áll majd".

a walesi keret
kapusok: Danny Coyne (Leicester City), Paul Jones (Wolverhampton Wanderers), Martyn Margetson (Cardiff City)
mezőnyjátékosok: Rob Edwards (Aston Villa), Carl Fletcher (Bournemouth), Danny Gabbidon (Cardiff City), Andy Melville (West Ham United), Robert Page (Sheffield United), Gareth Roberts (Tranmere Rovers), Kit Symons (Crystal Palace), Ben Thatcher (Leicester City), Darren Barnard (Grimsby Town), Jason Koumas (West Bromwich Albion), Carl Robinson (Portsmouth), Robbie Savage (Birmingham City), Gary Speed (Newcastle United), David Vaughan (Crewe Alexandra), Rob Earnshaw (Cardiff City), Gareth Taylor (Nottingham Forest).