Társoldalunk:

Tovább tart a Celtic-fölény Skóciában

Három forduló telt el az orosz bajnokságból, és úgy tűnik, hogy az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal rendkívül szoros lesz a pontvadászat. Jelenleg ugyanis hat ötpontos együttes is van a mezőnyben, a legrosszabb gárdának pedig két pontja van, vagyis az első és az utolsó között mindössze három egységnyi a különbség, ami akkor is rendkívül kevés, ha tudjuk, hogy még csak három játéknapot bonyolítottak le.

A moszkvai fölény azonban visszatérni látszik, hiszen a hat ötpontos együttes közül négy a fővárosból kerül ki. Érdekesség, hogy a címvédő CSZKA Moszkva nincsen az élmezőnyben, sőt, a bajnokcsapat egyelőre nyeretlennek mondhatja magát: a gárda a hét végén a sereghajtó Krilja Szovjetov Szamarával játszott, és csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes.

A hét vége legnagyobb arányú győzelmét a Dinamo Moszkva aratta, amely Eduard Korcsagin mesterhármasának is köszönhetően 5-0-ra verte a Rotor Volgográdot, és ezzel gólkülönbségének köszönhetően rögtön az élre is ugrott. A korábbi egyeduralkodó Szpartak Moszvka is megszerezte első győzelmét az idény során, és ezzel rögtön csatlakozott is az élmezőnyhöz.

A kilencszeres orosz bajnok egyesület, amely tavaly csupán a tizedik pozícióban végzett, a városi rivális Torpedo-Metallurg Moszvka ellen lépett pályára, és a vendégek szereztek vezetést argentin légiósuk, Héctor Bracamonte révén, de a Szpartak ukrán védője, Dmitrij Parfjenov két tizenegyes-góllal fordított. A Torpedo-Metallurg azonban nem adta könnyen a bőrét, öt perccel a vége előtt Budun Budunov találatával egyenlített, és hogy végül mégis Nevio Scala csapata nyert, az a 19 esztendős Alekszander Szamedovnak volt köszönhető.

Egy tinédzser volt a hőse forduló rangadójának, a Torpedo Moszkva-Lokomotiv Moszvka derbinek is: az 1-1-re végződött meccsen a vendégek találatát a mindössze 18 esztendős "szupertini", Dinijar Biljaletdinov érte el, akinek ez volt az első találata a felnőttek között.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK