Társoldalunk:

Visszavont önfellebbezés Roy Keane-ügyben

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerette volna növelni Roy Keane egy találkozóra szóló eltiltását, de a Manchester United BL-búcsúja miatt visszavonta március 9-i önfellebezzését.

Az UEFA azt akarta elérni, hogy az ír középpályás legalább három találkozót hagyjon ki, szemben a fegyelmi bizottság egy összecsapásra vonatkozó március eleji határozatával. Az önfellebbezésre a szövetség fegyelmi szabályzata adott lehetőséget.  

"Nincs ok az újabb döntésre, mert a Manchester United már nem szerepel az UEFA Bajnokok Ligájában" - indokolta a hétfői határozatot Gerhard Kapl, az európai szövetség fegyelmi ellenőre. 

Az ír játékos az FC Porto elleni idegenbeli nyolcaddöntő 89. percében a játékvezető szerint megtaposta a kapus Vitor Baiát, ezért piros lapot kapott. A fegyelmi bizottság sportszerűtlen magatartás indokával szabta ki az egymeccses eltiltást. Az UEFA a legalább három találkozóra szóló büntetést érő "tettlegességre" akarta módosítani a szabálytalanság megítélését.  

Az FC Porto 3-2-es összesítéssel jutott tovább a visszavágón Keane nélkül szerepelt Manchester United ellen, s a negyeddöntő első összecsapásán hazai pályán 2-0-ra nyert az Olympique Lyonnal szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK