Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a 21., az alapszakasz utolsó előtti fordulójával folytatódik a labdarúgó Arany Ászok Liga, s a nyitómérkőzés a negyedik helyen álló Debreceni VSC - MegaForce és a címvédő, jelenleg második MTK rangadója lesz.

A két együttes 58. alkalommal találkozik az élvonalban, a hazaiak 16, a vendégek 32 győzelmet arattak, 9-szer döntetlennel zárult az összecsapás. Debrecenben ez lesz a 30. meccs, 10 hazai siker és 5 döntetlen mellett 14 fővárosi győzelem született, a gólkülönbség 62-39 az MTK javára. Érdekesség, hogy az évezredben csak egyszer, 2002 tavaszán győzött házigazdaként a DVSC (4-3).

"Az MTK elleni mérkőzéssel folytatjuk a rangadók sorát, hiszen a Ferencváros után megint egy olyan csapattal találkozunk, amely előttünk áll a tabellán. A különbség annyi, hogy most hazai pályán játszunk majd, és természetesen a győzelem az elsődleges cél" - mondta Szentes Lázár, a debreceniek vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

A Loki otthon mindössze egyszer kapott ki a bajnokság során, míg a vendégek a tabella második helyén állnak jelenleg. Debrecenben Szentes Lázár továbbra sem számíthat Madar, Selymes és Böőr játékára, míg az Üllői úton kiállított Bernáth Csabát a fegyelmi bizottság egy mérkőzésről eltiltotta. A Ferencváros ellen a mezőny legjobbjának bizonyult Sándor Tamás naponta kezeltette a rangadón szerzett sérüléseit, így a DVSC iránytója az MTK ellen is pályára léphet.

- Ki kellett hagyni edzéseket a héten? - kérdeztük Sándort.
- Szerencsére nem, ám naponta szükségem volt a kezelésekre, mivel komoly nyomokat hagyott rajtam az Üllői úti rangadó. A korábban sérült vádlim még egy kicsit érzékeny, ettől azonban tudom vállalni az MTK elleni mérkőzést.

- Mekkora terhet rak a csapatra, hogy csak a győzelemmel tarthatják a lépést a listavezetővel?
- Érezzük a tét súlyát, ám semmiképpen sem nyomaszt bennünket. Nem lesz köönnyű meccs, s kissé tartok az MTK-tól, ugyanis szombati ellenfelünk is keményen futballozik, ráadásul nyilván visszaállnak majd a saját térfelükre, márpedig betömörülő védelemmel szemben mindig nehezebb dolgunk van.

- Az esetleges döntetlent kudarcként élnék meg?
- Igen, mert az nem sokat segítene rajtunk, mivel a Fradi valószínűleg legyőzi a Győrt odahaza. Vagyis számunkra is kizárólag a három pont jelentene felhőtlen örömet, elvégre továbbra is a bajnoki cím megszerzéséért küzdünk.

Az MTK-ban a Békéscsaba ellen lágyéksérülést szenvedett brazil, Welton Silva hagyott ki a hét elején edzést, de ugyanúgy bevethető lesz, mint a lábát fájlaló Zabos.

A Ferencváros a Győrt fogadja, s ami érdekes, tavasszal a Fradi hálója még érintetlen, igaz az ellenfelek közül is mindössze a Pécs kapott egy gólt. Szkukalek izomszakadás miatt nem léphet pályára, Kriston és Tököli eltiltás miatt hiányzik. A vendégeknél Makra és Nagy Tamás bűnhődik.

A Zalaegerszeg esélyes a Balaton FC ellen, a hazaiaknál a piros lapos Molnár Balázs, a vendégektől a sérült Zombori, Csordás, Sallai trió hiányzik majd.

Az már most biztos, hogy a szerdán záruló alapszakasz után az FTC, az MTK, a Balaton FC és a DVSC a felső-, míg az ETO FC Győr, a Békéscsabai Előre FC, a Zalaegerszegi TE és a Lombard FC Haladás az alsóházban folytatja. A legjobbak mezőnyéhez az Újpest FC, a Matáv-Sopron, a Pécsi MFC és a Videoton közül két csapat csatlakozik, közöttük még nagy csata várható az utolsó két fordulóban.

(MTI)/Bánki József