Társoldalunk:

Rangadót játszik a Debrecen az MTK-val

Azt ugyan nem tudhatjuk előre, hogy a labdarúgó NB I hét végi fordulójában Lipcsei Péter (Ferencváros) és Simek Péter (Újpest) mekkora veszély jelent majd a Győr, illetve a Békéscsaba kapujára; de az biztos, hogy minden eddiginél nagyobb rúgófelülettel találják el a labdát. Mégpedig most először abban a típusú cipőben, amelyikben Robert Carlos és Figo is riogatja az ellenfelek hálóőreit. 

A Nike csúcstechnológiát képviselő új cipőjének forradalmi újításként nincs nyelve, oldalsó fűzőelhelyezésű, középtalpat építettek bele, újfajta talpmerevítőt kapott, új a stoplielhelyezése, s természetesen légbetétes is. Napjaink legnagyobb sztárjai közül többek között ebben játszik Roberto Carlos, Luis Figo (mindkettő Real Madrid), Francesco Totti (AS Roma) és Ronaldinho (Barcelona) is.

S amint a sportszergyártó cég pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, immár négy magyar játékos is: Lipcsei Péter (Ferencváros), Simek Péter (Újpest), Éger László (Debrecen) és Tóth Mihály (Matáv Sopron) is. A kiválasztásnál szempont volt, hogy olyan játékosokra essen a választás, akik 90 percen át fáradhatatlanul mozognak a pályák - innen a "Total 90" elnevezés is. A sajtótájékoztatón jelen levő Lipcsei és Simek egyaránt kedvező tapasztalatokat szerzett a tesztelés során, s mindketten kiemelték, hogy ebben a cipőben a láb nagyobb rúgófelülettel érintkezik a labdával. S a hét végi fordulóban már az ellenfelek kapusait is "tesztelik". 

Fábik Tibor

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK