Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy szinte lámpással kellett keresni a játékosokat az újjáalakult U21-es válogatottba, Róth Antal együttese két nagyszerű győzelemmel kezdte az évet. A fiatalok előbb idegenben verték meg a német Rainer Bonhof által dirigált Skóciát, majd szombaton  az igen erős lengyel válogatottat múlták felül ugyancsak 2-1-es győzelemmel.

- A lengyelek legyőzésének hasonló az értéke a skóciai sikerhez? - kérdeztük az U21-es válogatott jelenlegi szakvezetőjét, Róth Antalt.
- Mind a két győzelem rendkívül értékes. A lengyelek elleni különösen azért, mert ellenfelünk fizikálisan lényegesen erősebb futballistákkal rendelkezett. Az első félidőben azonban így is jobban játszottunk a lengyeleknél, Sándor György szép lövésével vezetést szereztünk, szünet után viszont kiütközött a kondícióbeli különbség, vendégeink ekkor fölénybe kerültek. Szerencsére a hajrában egy kontratámadás végén Kanta József találatával sikerült kétgólosra növelni az előnyünket, az utolsó percben kapott büntető pedig csak a szépítésre lett elég a lengyeleknek.

- Mivel ősszel a Hidegkuti-stadionban fájó vereséget szenvedtek Lengyelországtól, ráadásul alaposan átalakult a magyar válogatott, feltételezem, különösen tartott a szombati fellépéstől.
- Inkább kíváncsian vártam, mire leszünk képesek a skóciai győzelem után. Persze tisztában voltam azzal, hogy nagyon erős csapat vár ránk, hiszen az említett őszi meccsen is kiváló futballisták alkották a lengyelek keretét, ám az óta náluk is generációváltás történt. Egy biztos, a két siker joggal növelheti meg játékosaink önbizalmát, ám tisztában vagyunk azzal is, elbizakodottságra senkinek nem lehet oka.

- Alaposan körül kellett néznie az új csapat kialakításakor, elvégre a korosztályból kevesen mondhatják magukat stabil NB I-es labdarúgónak. Két győzelem után mennyivel tartja biztatóbbnak a helyzetet, mint az év elején?
- Ez ügyben bátrabban beszélhetünk előrelépésről, mivel közelebbről sikerült megismernünk a játékosok képességeit, akiknek két komoly mérkőzésen sikerült helytállniuk. Jelenleg hat futballistánk, Juhász Roland, Regedei Csaba, Józsi György, Vanczák Vilmos, Magasföldi József, Huszti Szabolcs mondhatja el magáról, hogy állandóan szerepel élvonalbeli klubcsapatában, míg a többiek általában csereként jutnak szóhoz, vagy a másodosztályú Bodajkban nyújtanak hétről hétre jó teljesítményt.

- Legközelebb mikor lépnek pályára?
- Október huszonnyolcadikán Szlovénia ellen hazai környezetben, a helyszín azonban egyelőre kérdéses. Minden bizonnyal valahol a szlovén határ közelében rendezik a mérkőzést, mivel ellenfelünk is volt annyira udvarias, hogy az idegenbeli találkozóra nekünk sem kellett sokat utaznunk. Újabb komoly erőpróba lesz a mérkőzés, s szeretnénk bebizonyítani: a legutóbbi két győzelem nem a véletlen műve volt.