Társoldalunk:

Döntetlen lett a Debrecen-MTK

Újpest FC - Békéscsabai Előre FC 3-1 (2-0)
Szusza Ferenc-stadion, 5000 néző
vezette: Arany
Újpest: Vlaszák - Németh, Nagy G., Juhár, Vanczák - Bükszegi, Farkas B., Polonkai, Tóth N. (Kiss Z. 87.) - Sándor (Rajczi 53.), Feczesin (Kapcsos 69.)
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Grujic, Vilotic, Udvari - Tóth Gy. (Hoffmann 46.), Bánföldi (Szeverényi 46.), Simon, Vincze - Javrujan, Kovács B.
gól: Bükszegi (8.), Farkas B. (41.), Rajczi (83.), illetve Szeverényi (81.)
kiállítva: Vilotic (70.)

3. perc: Polonkai a jobb oldalról egy 30 méteres indítással Tóth Norbertet találta meg, aki még a kapust is kicselezte, de végül csak a kapufát találta el.

8. perc: egy szöglet utáni kavarodás után a 16-os bal oldalán helyezkedő Tóth Norberthez került a labda, akinek lágy beadása az ötösön helyezkedő Bükszegihez került. A születésnapját ünneplő csatár a levétel után a kivetődő Simunic mellett a kapu jobb oldalába passzolt (1-0).

41. perc: Farkas végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a vendégkaputól. A válogatott középpályás a bal felső sarokba rúgta a labdát úgy, hogy az még a kapufát is érintette (2-0). 

70. perc: Vilotic akart felszabadítani, de a rátámadó Rajcziba rúgta a labdát, aki így egy az egyben törhetett kapura, de a védő egy piros lapért "cserébe" utolsó emberként lerántotta őt. 

81. perc: a 16-os bal oldalán helyezkedő Vinczéhez került a labda, akinek beadását Javrujan perdítette kapura az ötösről, a hosszú sarok felé tartó labdába a csereként beállt Szeverényi még beletette a fejét, amely így a kapuba jutott (2-1). 

83. perc: Tóth N. ívelt át a hosszú sarok felé, a rosszul kiinduló vendégkapus felett Grujic fejelt saját kapuja irányába. Az üres kapuba tartó labdába még Rajczi belerúgott egyet, így hivatalosan ő a gólszerző (3-1).

Támadólag lépett fel az Újpest, de a békéscsabaiak némi meglepetésre nem álltak vissza védekezni, hanem már a középpályán letámadták ellenfelüket. Ennek ellenére a hazaiak jogosan szerezték meg a vezetést, hiszen jóval több ötletes támadást vezettek, mint a vendégek, akik csak egy-két pontrúgás után tudtak helyzetet kialakítani. 

A második játékrészben az Újpest gyakorlatilag egykapuzott, mivel úgy tűnt, hogy a vendégek már az első félidő után elkészültek erejükkel. A hazaiak rendre szép és gyors támadásokkal jutottak el a vendégkapuig, de a félidő hajrájáig - amikor két gyors gól is született - nem alakítottak ki  komolyabb helyzetet.

Összességében a hazaiak teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot, hiszen jóval taktikusabban és szervezettebben futballoztak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK