Társoldalunk:

Döntetlen lett a Debrecen-MTK

Matáv-Sopron - Videoton FCF 5-0 (1-0)
Sopron, 3000 néző
vezette: Vad II.
Sopron: Hajdu - Grósz, Lambulic, Pető, Hanák - Sifter (Lazic 46.), Pintér (Horváth A. 80.), Bagoly, Huszti - Tóth M., Balaskó (Sira 46.)
Videoton: Tudor (Turi 49.) - Tereánszki-Tóth, Vochin, Koller, Horváth G. - Tóth B., Szalai, Szabó T., Kóczián (Voicu 46.) - Magasföldi, Hercegfalvi (Medved 78.)
gól: Huszti (7.), Pető (47.), Sira (52.), Tóth M. (72., 90.)
sárga lap: Balaskó (26.), Lazic (55.), illetve Szalai (5.), Kóczián (25.), Vochin (38.)

7. perc: Balaskó 18 méteres lövése vágódott le a székesfehérvári védőkről, a labda Huszti elé pattant, aki a balösszekötő helyén kilépett vele, majd 8 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtte (1-0).     

47. perc: Huszti ívelt be szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, a berobbanó Pető mindenkit megelőzve a fehérvári kapu közepébe fejelt (2-0). Az esetnél megsérült a Videoton kapusa Tudor, akit le kellett cserélni.

52. perc: Huszti robogott el a labdával az alapvonalig, majd középre ívelt. Tóth Mihály kapura fejelte a labdát, amely Vochinról magasan a levegőbe pattant és a második hullámban érkező Sira 8 méterről, ballal a léc alá bombázta (3-0). 

72. perc: Pintér indította remekül a balösszekötő helyén kilépő Tóth Mihályt, akinek a rövid felső sarokra tartó lövését Turi bravúrral kiütötte. A labda Huszti elé pattant, aki mellel a visszakanyarodó Tóth M. elé tette a labdát, ő pedig 12 méterről, jobbal, szépen a hosszú alsó sarokba csavarta (4-0). 

90. perc: villámgyors hazai akció futott végig a pályán, Lazic ugratta ki a jobb oldalon robogó Sirát, aki az alapvonal közeléből középre adott, és a remek ütemben berobbanó Tóth M. mintegy 8 méterről fejelt a bal alsó sarokba (5-0). 

Óriási lendülettel kezdett a Matáv és hamar vezetést szerzett Huszti szemfülességének köszönhetően. Az első 15 percben akár többgólos előnyre is szert tehettek volna a hazaiak, ám a helyzeteket kihagyták az indiszponált Videoton ellen. 

A második félidőben a kettős csere jót tett a soproni csapatnak, amely ebben a játékrészben végig óriási fölényben futballozott, látványos játékot produkált és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK