Társoldalunk:

Gera mesterhármast szerzett a Győr ellen

Hárompontos előnyre tett szert a Ferencváros labdarúgócsapata az Arany Ászok Ligában, miután a 21. forduló zárómérkőzésén Gera Zoltán mesterhármasának köszönhetően 4-0-ra verte a Győr együttesét.

Labdarúgó Arany Ászok Liga, 21. forduló:
Ferencvárosi TC - Győri ETO FC 4-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző
vezette: Sápi 
FTC: Szűcs - Bognár, Dragóner (Leandro, 65.), Vukmir - Rósa D., Lipcsei, Kapic (Somorjai, 19.), Kiss - Gera, Sasu (Nógrádi, 56.), Penksa
Győri ETO: Krass - Böjte, Kartelo, Regedei, Makra (Vlajics, 69.) - Nyilas
(Nicsenko, a szünetben), Jäkl, Horváth R. (Imrik, 69.), Peric - Priskin, Varga Z.
gól: Gera (36., 43., 47.), Somorjai (79.)
sárga lap: Vukmir (23.) 

16. perc: egy vendég támadás után Nyilas vezette fel középen a labdát, majd a kicsit kimozduló Szűcs felett megpróbált a kapuba emelni, de néhány centivel célt tévesztett.

36. perc: Rósa futott el a jobb oldalon, majd lágy beadását a középen érkező Gera a kapu jobb oldalába fejelte (1-0).

43. perc: Sasu kapott labdát a bal oldalon, a román támadó első beadása még visszapattant, de másodszorra már az ismét remek ütemben érkező Gerát találta meg, aki ezúttal sem hibázott (2-0).

47. perc: ismét Rósa adott be a jobb oldalról, a laposan középre passzolt labdát Somorjai még nem érte el, de a második hullámban érkező Gera bal belsővel a kapu jobb oldalába passzolt (3-0).

79. perc: Lipcsei remek labdával ugratta ki a jobbösszekötő helyen induló Somorjait, a fiatal középpályás jobb külsővel a kapu bal oldalába rúgta a labdát (4-0). 

"Végre gólokat szereztünk, s ami külön dicséretes, immáron az ötödik mérkőzésünkön nem kaptunk. El kell ismernünk, gyengén kezdtünk, aztán a félidő hajrájában Gera vezérletével elkaptuk a fonalat. Örülünk a mesterhármasának, hiszen ő az a futballista, akinek a gólszerzés jelenti a legnagyobb boldogságot, arról nem is beszélve, hogy a szerdai nehéz válogatott fellépés után nyújtott ilyen remek teljesítményt. Ugyancsak örülünk a fiatal Somorjai góljának és Nógrádi bevetésének, hiszen ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy fiatal, saját nevelésű játékosiank fokozatosan beépüljenek a csapatba" - mondta a produkcióról Pintér Attila, az FTC mestere.

"Gratulálok a Ferencvárosnak, egyértelműen lejátszottak bennünket a pályáról. Gerával sem együttesen, sem egyénileg nem bírtunk. Pedig nem kezdtünk rosszul, az elején még úgy ahogy szimpatikus ki csapatként futballoztunk, fél óra után viszont már nem bírtuk az állandó nyomást. Számunkra a következő tíz mérkőzés mutatja meg mennyit érünk, milyen csapatunk lesz a jövőben. A Fradi elleni vereséget egyébként nyilván befolyásolták a hiányzóink is, ám aki Stark helyén szerepelt, attól komolyabb odafigyelést, nagyobb motivációt vártam volna" - vélekedett Reszeli Soós István, az ETO szakmai igazgatója az Üllői úti 90 percről.

A találkozó krónikájához tartozik még, hogy a hazaiak válogatott védője, a walesiek elleni szerdai barátságos mérkőzésen nem szerepelt Dragóner Attila agyrázkódást szenvedett. A játékost egy ütközést követően a 65. percben le kellett cserélni. Sérülésének súlyosságát az is mutatta, hogy az öltözőben nem tudta, melyik az ő ruhája, s képtelen volt megmondani a találkozó eredményét. Dragónert kórházba szállították, ahol a CT-vizsgálatok során koponyasérülést nem állapítottak meg.

Gyarmati Jenő csapatorvos a klub honlapjának úgy nyilatkozott, hogy a játékosnak pár napig kórházban kell maradnia, de utána is pihenőre lesz szüksége a teljes felépüléshez. "Attila kicsit jobban van, már megismeri a közvetlen hozzátartozóit" - mondta az orvos. "Olyan sérülést szenvedett, amire az egyetlen orvosság a pihenés. Pár napig a legkisebb mozdulat is hihetetlen fejfájással jár majd. Egy átlagember esetében egy hét alatt fel lehet gyógyulni, Dragónernek azonban a meccseken fejelnie, ütköznie is kell. Ezt csak tökéletes állapotban teheti meg, melynek eléréséhez várhatóan két hét szükséges."

(MTI)/[origo] - Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK