Vágólapra másolva!
A múlt heti barátságos válogatott mérkőzéseken nem nagyon lehetett kiemelkedni, hiszen a szakvezetők többnyire a kísérletezésre használták a meccseket, így aztán az elsődleges kiválasztási szempont a hét végi bajnokikon nyújtott teljesítmény volt. Persze, aki szerdán is jól futballozott, az előnyt élvezett, így aztán jó néhány olyan focista van álomcsapatunkban, aki a hét közben is jól teljesített.
Ray Carroll (északír, Manchester United): Amikor a Manchester United a nyáron leigazolta az amerikai portást, Tim Howardot, akkor úgy tűnt, hogy a Vörös Ördögöknek végre sikerült megoldaniuk a kapuskérdést. Az utóbbi időben azonban Howard kiszorult a csapatból, és jelenleg az északír Carroll számít az első számú hálóőrnek. Az Arsenal elleni FA-kupa elődöntőn a portás pár pazar védéssel bizonyította, hogy lehet rá számítani.
Fabian Lamotte (német, Schalke 04): A gelsenkirchenieknél az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapnak a saját nevelésű játékosok, és ennek köszönhetően a Schalke feljött a hatodik helyre a tabellán. A hét végén az ifjoncok közül a jobbhátvéd Lamotte futballozott a legjobban, a Hamburg elleni diadalból góllal és gólpasszal vette ki a részét.Dariusz Zuraw (lengyel, Hannover '96): A Hannover együttese az edzőváltást követően sem szerepelt valami eredményesen, de az 1860 München elleni idegenbeli mérkőzésen végre megszületett az első győzelem Ewald Lienen irányításával. A találkozón a csapat lengyel középhátvédje, Zuraw is betalált, aki az új mesternek köszönhetően került vissza a kezdők közé.Matteo Ferrari (olasz, AC Parma): Az olasz válogatott Portugália elleni előkészületi meccsén sem Nesta, sem Cannavaro nem állt Trapattoni mester rendelkezésére, így aztán a védelem tengelyében a pármai Ferrari kapott helyet, aki végig is játszotta a találkozót, és remekül futballozott. Ugyanezt folytatta a Chievo elleni bajnokin is, ahol a Parma idegenben aratott 2-0-s győzelmet.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda bizony alaposan megszenvedett az Albacete elleni bajnokin, és csak balhátvédje bombaszabadrúgásainak köszönhette, hogy három ponttal tért haza. Roberto Carlos lökete mindkét alkalommal még meg is pattant egy emberen, de ez semmit sem von le a balbekk teljesítményének értékéből.
Marcos Assuncao (brazil, Real Betis): A sevillai együttesnek nagyon hiányzott a brazil futballista, aki az idény nagy részét súlyos sérülése miatt kénytelen volt kihagyni. Assuncao a hét végén tért vissza a pályára, és a Deportivo ellen rögtön megmutatta, hogy miért vártak rá olyan nagyon: kiválóan futballozott, és szokásához híven védhetetlenül csavart egy szabadrúgást a felső sarokba.Torsten Frings (német, Borussia Dortmund): A dortmundi együttesnek az utóbbi időben nem ment valami jól, így a Bochum elleni fölényes diadal a lehető legjobbkor jött a csapat számára. A meccsen Frings gólja mellett két gólpasszt is adott, és végig rendkívül agilisan futballozott, akárcsak a hétközi, Belgium elleni válogatott meccsen, amelyen a Nationalelf egyik legjobbja volt.Tim Cahill (ausztrál, Millwall): A középpályás pályafutásának legemlékezetesebb hetén van túl. Szerdán végre bemutatkozhatott hazája válogatottjában, és győztes csapat tagja volt a Dél-Afrika elleni meccsen, a hét végén pedig klubjával bejutott az FA-kupa döntőjébe. A Sunderland elleni elődöntőn ráadásul ő szerezte a mindent eldöntő találatot.César (brazil, Lazio): A római együttes játékosa igencsak sokoldalú futballista, hiszen a teljes bal oldalt képes bejátszani: a Lazióban szerepelt már balhátvédként, balszélsőként és bal oldali középpályásként is. A hét végi, Siena elleni bajnoki minden bizonnyal élete egyik legjobb meccse volt, hiszen minden bejött neki: háromszor lőtt kapura, és mindegyikből gól lett.
Didier Drogba (elefántcsontparti, Olympique Marseille): Az OM futballistája az egész szezon során elképesztő formában futballozik, és a múlt héten is alaposan kitett magáért. Előbb a válogatott színeiben lépett pályára, és a friss kontinensbajnok Tunézia ellen kétszer is eredményes volt, majd pedig a hét végén a bajnoki címvédő Lyon ellen is betalált.Kevin Kuranyi (német, VfB Stuttgart): A germán futballdrukkerek az elmúlt hetekben kicsit aggódhattak Kuranyi formája miatt, a válogatott csatár ugyanis képtelen volt gólt szerezni. A belgák elleni válogatott mérkőzésen aztán megtört a jég, olyannyira, hogy a támadó a hét végén, a Stuttgart színeiben is eredményes volt, vagyis mindkét múlt heti mérkőzésén beköszönt.