Vágólapra másolva!
Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Kaká, Cafú: az öt brazil sztárnak mindenképpen jönnie kell a szerződés értelmében az április 28-án rendezendő Magyarország-Brazília mérkőzésre. Eszterházy Márton, aki a 1986-ban aratott 3-0-s győzelemből góllal vette ki a részét, elárulta: élete élménye az akkori diadal. Lipcsei Péter meglepődött, hogy meghívást kapott a Japán és a Brazília elleni összecsapásra, hiszen legutóbb a negyvenes keretben sem számított rá Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

Noha alig egy napja jelentették be hivatalosan a találkozó létrejöttét, máris megkezdődött az őrület, hiszen különböző cégek már el is faxolták jelentős mennyiségű jegyigényüket. Egyébként az MLSZ szervezési osztályán azért is kérték írásban megjelölni az igényeket, mert nem szeretnék, ha igazságtalanul lennének elosztva a biléták, legyen szó akár VIP-, vagy "pénzes" jegyekről.

Csiki Károly, az MLSZ szervezési osztályának vezetője a 24 óra alatt befutott jegyigénylésekről a következőket mondta: "Jó előre jeleztük, hogy írásban kérjük leadni az igényeket, mivel később csak így tudjuk igazságosan kielégíteni a kívánságokat, illetve elbírálni a jegyek elosztását. A hivatalos bejelentést követően egy nappal már több cég elfaxolta az igényét, amelyben tíz, húsz, huszonöt, harminc jegyet kérnek, hozzátéve, hogy a legdrágább bilétákat szeretnék megvásárolni."

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára szerint még az újságírók is nehezen juthatnak majd be a brazilok elleni meccsre: "A megegyezés alapján a szerződés részletei nem nyilvánosak, ám annyit elmondhatok, hogy a brazilok itteni szállását, a repülőjegyeket a közvetítő ügynökség intézi, ebben nincs feladatunk. A jegyek iránt máris megindult a hajsza, ám a sajtó képviselői is bajban lehetnek, mivel a Japán elleni, április 25-én rendezendő zalaegerszegi mérkőzésre a százhatvan férőhelyes sajtópáholyba nem kevesebb, mint száz újságíró és ötven fotóriporter jelezte érkezését csak Japánból, s minden bizonnyal a dél-amerikaiak elleni fellépésre is rengeteg brazil újságíró igényel majd jegyet."

A Puskás Ferenc-stadionban jelenleg mindössze harmincezer nézőt helyezhetnek el, mivel az aréna felső karéját balesetveszélyesnek nyilvánították, ezért oda évek óta nem adnak el belépőt. A Brazília elleni hatalmas érdeklődéssel várt találkozóra azonban nem elképzelhetetlen, hogy megnyitják az eddig elzárt szektorokat. "Nem a Sportfolió Kht-n, hanem a hatóságon múlik, hogy engedélyezik-e a stadion felső karéjának megnyitását, a szakemberek jelenleg is végzik ez ügyben a vizsgálatokat. A magam részéről bízom abban, hogy a Puskás Ferenc-stadion egészét, vagy legalább egy részét igénybe vehetik a szurkolók, ami igen fontos lenne a hatalmas érdeklődésre való tekintettel" - tette hozzá végül Berzi Sándor.

A brazilok egyébként április 26-án, azaz két nappal a mérkőzés előtt érkeznek Budapestre, és szinte biztos, hogy a Kempinski szállodában laknak majd Ronaldóék. Jóllehet a szerződés titkos, annyit sikerült megtudnunk, hogy a legnagyobb klasszisok, azaz Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Kaká és Cafú érkezéséhez ragaszkodtak a vendéglátók.

A dél-amerikaiak elleni meccs előtt azonban Japán ellen Zalaegerszegen lép pályára Lothar Matthäus együttese, amelyre a magyarok Hévízen, míg a távol-keleti válogatott tagjai a fővárosban, a Margitszigeten készülnek. Utóbbiak a meccs napján utaznak a zalai megyeszékhelyre, majd ezt követően azonnal visszabuszoznak Budapestre.

Bánki József