Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupacsaták után ismét a topligák felé fordul a figyelem, a hétközi nagy vesztesek (Milan, Real) hazai porondon javíthatnak a kisiklás után. A hétvége rangadóját Torinóban játsszák, ahol a Juventus a Laziót fogadja, de a Bayern-Schalke összecsapás is érdekesnek ígérkezik.

A húsvéti ünnepek miatt a szokásoktól eltérően szombaton bonyolítják le a huszonkilencedik fordulót Olaszországban, kivételt csak a Perugia-Internazionale meccs képez, amelyet vasárnap délután rendeznek, mivel a milánóiak csütörtökön még Marseille-ben játszottak UEFA-kupa negyeddöntőt.

A hétvége nagy kérdése, hogy a listavezető Milan képes -e feldolgozni a Deportivo elleni BL-sokkot. A piros-fekete gárda papíron sima győzelemre számíthat az Empoli ellen, pláne hazai pályán, igaz, a Depor elleni háromgólos előny leadására sem sokan fogadtak volna. Könnyíthet Maldiniék helyzetén, hogy a toszkánok gólzsákja, Di Natele sérülés miatt kihagyja a mérkőzést.

A második helyezett Roma vezére, Totti nélkül fogadja a Chievót, sőt az eltiltott támadó mellett sérülés miatt Montella, Panucci és Candela sem lép majd pályára. A veronaiak két hete már a Milant is meglepték, most ugyanerre készülnek a fővárosiak ellen is, példaként lebeghet a szemük előtt a Bologna produkciója, amely 2-1-re verte hazai pályán a Farkasokat.

A Lazio pár hete 2-0-ra páholta el a Juventust az olasz kupa döntőjének első mérkőzésén, most Torinóban immár a bajnokság keretében próbál visszavágni Lippi bandája, amelynek létfontosságú lenne a három pont, hogy ne szakadjon le a Romától, és esélye legyen a biztos BL-indulást jelentő második hely megszerzésére. A Zebráknál Montero eltiltott, Del Piero még sérült, Zambrotta és Birindelli játéka pedig kérdéses, a látogatóknál Mihajlovic szerepeltetésén gondolkodik Mancini edző.

Az Inter Marseille-ben 1-0-s vereséget szenvedett, de a többgólos zakó is lógott a levegőben. Zaccheroni fiai Perugiában javíthatnak a heti mérlegen, bár Recoba nem vállalja a játékot, és Stankovic valamint Vieri sincs százszázalékos állapotban.