Vágólapra másolva!
Kifejezetten technikás futballista Varga Zoltán, akit a Ferencvárosnál nem felejtettek el, csupán - Huszti Szabolcs soproni kölcsönadásához hasonlóan - azért engedték el Győrbe, mert ott állandó lehetőséghez juthat. A fiatal csatár játszik is az ETO-ban, ám balszerencséjére a Rába partján a jövő csapatát építgetve Reszeli Soós István szakmai igazgató gyakran variál az összeállítással, így Varga olykor csereként, olykor kezdőként lép pályára.

- Mint a klub saját nevelésű játékosa, milyen érzésekkel lépett pályára múlt héten a Ferencváros elleni bajnokin? - kérdeztük az U21-es válogatott Varga Zoltánt.
- Az Üllői úton öröm futballozni, a Fradi játékosai is végig korrekten viselkedtek, ám hiába szerettünk volna legalább egy ponttal távozni, csúnya vereség lett a vége. Ráadásul 0-4-nél én is kihagytam egy nagy helyzetet, mivel lazán akartam megoldani a ziccert, ám az utolsó pillanatban beértek és szereltek.

- Mennyi esélyt lát arra, hogy stabilizálja a helyét a győri együttesben?
- Nagyon bízom abban, hogy az ETO-ban is állandósítani tudom a helyemet, igaz, mostanában ez némileg nehezebb, mivel gyakran változik az összeállítás. Szerencsére azonban az eddigi mérkőzések nagy részén játszhattam, ami fontos az utánpótlás válogatott miatt is.

- Mi az, amiben úgy érzi, mindenképpen fejlődnie kell?
- Fizikálisan mindenképpen, hiszen hiába csinálok meg egy cselt ütemben, ha utána erővel elnyomnak. A kondíció mellett azért a robbanékonyságot is fejlesztenem szükséges, azaz van még mit fejlődnöm, de ezen nem múlhat semmi, mivel egyszerűen imádok futballozni.

Varga Zoltán önismeretét jól tükrözi, hogy Reszeli Soós István hasonlóan vélekedik a fiatal csatár hiányosságairól, igaz, a Győr szakmai igazgatója erényeiről is szót ejtett. "Varga Zoli kifejezetten technikás labdarúgó, az összjátékból is jól veszi ki a részét, fizikálisan viszont feltétlenül fejlődnie kell. Több izmot szükséges magára szednie, mert egyelőre nincs meg a "teste" ahhoz, hogy még eredményesebben futballozzon. Persze a későbbiekben nyilván rutinosabbá válik, a tehetsége vitathatatlan, vagyis csak rajta múlik, mire viszi a jövőben."

Bánki József

Ötöt lőtt Győrben a Loki/sport/magyarfoci/20040407ongollal.html?pIdx=3