Vágólapra másolva!
Továbbra sem veszít lendületéből a Leeds az angol labdarúgó-bajnokságban. Eddie Gray csapata a hétfői, Manchester City elleni sikert követően ezúttal újabb kiesési rangadót nyert, mégpedig a Blackburn vendégeként, így pontszámban beérte a már bent-maradást érő helyen álló vendéglátóját, valamint a Portsmouth-t.

A kiesés elleni küzdelem volt a fő téma a Premiership 32. fordulójának szombati játéknapján. A hosszú hajrával kapaszkodó Leeds United újabb létfontosságú három pontot szerzett, miután 2-1-re nyerni tudott az egyre mélyebbre süllyedő Blackburn vendégeként. A Gray-csapat már a második percben vezetést szerzett az előrehúzódó skót védő, Caldwell találatával, majd hosszas tusakodás után egy perccel a rendes játékidő lefújása előtt Viduka góljával bebiztosítani látszott győzelmét. Short ugyan a rendes játékidőt követő hosszabbítás idejére még visszahozta Graeme Souness reményeit, azonban egyenlíteniük végül nem sikerült a kék-fehéreknek.

Az ugyancsak a kiesés rémétől fenyegetett Manchester a City a már elveszettnek tűnő fejszenyél megragadására készülő, sereghajtó Wolverhamptont fogadta, és az első félidő derekára bizony elhallgattak a City of Manchesterbe kilátogató szurkolók, hiszen a 23. percre kétgólos hátrányt szedett össze a hazai csapat.

Ekkor összeszedte magát a Keegan-legénység, és a francia légió támadó szekciójának segítségével a félidő hajrájára döntetlenre hozta a meccset. A második játékrészben nyomtak ugyan a Kékek, ennek ellenére a Wolverhampton ismét megszerezte a vezetést, ezúttal Camara révén.

És hogy ne kerüljön a jelenleginél is nehezebb helyzetbe a City, arról a fiatal, mindössze 22 esztendős, de várhatóan az angol Eb-keretbe is bekerülő Shaun Wright-Phillips gondoskodott, aki az utolsó pillanatban megmentette az egyik pontot a hazaiaknak.

Az élcsapatok küzdelmei során a friss BL-negyeddöntős Chelsea meglepetésre hazai pályán játszott gólnélküli döntetlent a Middlesbrough együttesével, míg a Manchester hátrányból fordítva, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot Birminghamben, a City vendégeként.

Premiership, 32. forduló:
Chelsea - Middlesbrough 0-0

Birmingham City - Manchester United 1-2 (1-0)
gól:
Grainger (39.), illetve Cristiano Ronaldo (60.), Saha (78.)

Blackburn Rovers - Leeds United 1-2 (0-1)
gól:
Short (90.), illetve Caldwell (2.), Viduka (89.)

Bolton Wanderers - Aston Villa 2-2 (0-1)
gól:
Pedersen (48.), Davies (86.), illetve Crouch (18.), Hendrie (53.)

Charlton Athletic - Portsmouth 1-1 (1-0)
gól:
Bartlett (8.), illetve Ayegbeni (65.)

Leicester City - Fulham 0-2 (0-0)
gól:
John (66., 89.)

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 3-3 (2-2)
gól:
Anelka (25.), Sibierski (39.), Wright-Phillips (90.), illetve Kennedy (13.), Cort (23.), Camara (78.)