Vágólapra másolva!
Újabb fordulat történt a francia bajnokságban, hiszen ismét a Lyon áll az élen, de a harmadik PSG számára is elérhető közelségbe került az elsőség. Ukrajnában a Sahtar-Dinamo örökrangadót a kijeviek nyerték, nagy lépést téve a bajnoki cím felé, míg Izraelben Alon Mizrahi minden idők legeredményesebb támadója lett, megszerezve 197. gólját a pontvadászatban.

Ismét fordult a kocka a bajnoki aranyért folytatott küzdelemben a francia pontvadászatban, hiszen azok után, hogy a múlt héten az AS Monaco egy ponttal megelőzte a Lyont, a két gárda most helyet cserélt a táblázaton, és most a címvédő vezet egy ponttal - ráadásul a Paris Saint-Germain is közelebb nyomult az élen állóhoz.

A nagyhercegség csapata a Real Madrid elleni diadalt követően láthatóan fáradtan lépett pályára a Lens otthonában - Didier Deschamps mindössze két helyen változtatott a kezdő tizenegyen a BL-meccshez képest, a középpályán Plasil és Edouard Cissé helyén Zikosz és Bernardi futballozott. A Monaco nem is nagyon tudott helyzetet kidolgozni, ráadásul a Real elleni meccs egyik hősét, Fernando Morientest már fél óra elteltével le kellett cserélni húzódás miatt. Giulyék így aztán elégedettek lehettek a gól nélküli döntetlennel, amihez persze az is kellett, hogy Flavio Roma kapus remekül védjen, a L'Equipe osztályzatai alapján ő volt a találkozó legjobbja.

A PSG előtt tehát adott volt a lehetőség, hogy közelebb kerüljün a monacóiakhoz, de a fővárosi együttes sokáig csak szenvedett a Nice otthonában. A nizzaiak negyedóra elteltével vezetést szereztek, ráadásul a második félidő elején kapusuk, Jérome Alonzo a tizenhatoson kívül felvágta a hazaiak támadóját, Christophe Meslint, és így teljesen megérdemelten piros lapot kapott.

Érdekes módon azonban az emberhátrányban lévő vendégek (talán minden mindegy alapon) sokkal bátrabban kezdtek el futballozni, és az utolsó tíz percben megfordították a meccset: előbb az éppen a Monacótól kölcsönkapott bekk, José-Karl Pierre-Fanfan fejelt a hálóba, majd pedig a csapatkapitány Frédéric Déhu beadását az argentin balhátvéd, Juan Pablo sorín csukafejessel juttatta a kapuba.

A Lyon vasárnap lépett pályára, szintén idegenben, a Strasbourg otthonában, és a címvédő azzal a tudattal játszhatott, hogy ha nyer, akkor visszaveszi a vezetést a tabellán. A Monacóhoz hasonlóan azonban a lyoniak is rendkívül fáradtak voltak a szerdai BL-meccset követően, és az első játékrészben nem is tudtak komoly helyzetet kialakítani.

A mérkőzés a szünet után sem bővelkedett a ziccerekben, de a válogatott csatár, Pegguy Luyindula egyetlen villanása elég volt ahhoz, hogy a csapat begyűjtse a három pontot, és az élre ugorjon. A 66 pontos Lyont egy ponttal lemaradva követő a Monaco, míg a PSG újabb két egységnyivel jár mögöttük, vagyis a bajnoki aranyért folytatott verseny ismét háromesélyes lett.