Vágólapra másolva!
Korábban ugyan felmerült, hogy nem a kék-fehérek sporttelepén, hanem a Puskás Ferenc-stadionban lépnek pályára az örökrangadó résztvevői, ám végül a megszokott helyszínen kerül sor a derbire. A rendőrség ugyanis engedélyezte a hét végi MTK-Ferencváros megrendezését a Hidegkuti-stadionban, miután szerdán az ORFK képviselői stadionbejáráson vettek részt a Hungária körúton.

Már az elmúlt hetekben is meglepetést keltett, miszerint a rendőrség biztonsági okokból nem engedélyezi az MTK Újpest és Ferencváros elleni rangadóinak Hidegkuti-stadionban történő megrendezését, jóllehet az elmúlt években egyáltalán nem bizonyult balhésnak egyik derbi sem. A VIII. kerületi rendőrség mindenestre az Újpest elleni, április 7-i bajnokira megadták az engedélyt.

Szerdán a Ferencváros hivatalos honlapján is megjelent, előfordulhat, hogy a Puskás Ferenc-stadion lesz az örökrangadó helyszíne, ám információink szerint az ORFK, majd a BRFK is beleegyezett a mérkőzés Hidegkuti-stadionban történő megrendezésére.

"Örülünk, hogy végre rendeződött a helyzet, s hazai környezetben fogadhatjuk a Ferencvárost. A belépőket elővételben is meg lehet vásárolni, a Ferencváros szurkolói az Üllői úti pénztárakban ezer forintos egységáron juthatnak jegyekhez, s ezúttal is a Sport utcai lelátón foglalhatnak helyet" - mondta Schneider Sándor, az MTK technikai vezetője.

Egervári Sándor, a kék-fehérek vezetőedzője egyébként sok gonddal küzd, hiszen Halmai, Komlósi és Rednic játékára nem számíthat, viszont a sokáig sérült Elek talán már leülhet a kispadra. De a télen a Ferencvárosnál is próbajátékon járt Czvitkovics is a felnőtt kerettel készül, amennyiben fizikálisan és mentálisan is megfelelő szintre kerül, Egervári mester is számít a rájátszásban.

Az örökrangadóra vasárnap 11.30-kor kerül sor, a találkozót az RTL Klub élőben közvetíti.

Bánki József