Vágólapra másolva!
Szerdán rendezik a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőinek visszavágóit. Az első mérkőzések után egyedül a Valencia érezheti magát biztonságban, hiszen a spanyol gárda a francia Bordeaux otthonában 2-1-es győzelmet aratott. A sorozat meglepetéscsapata, az Intertotó-kupából érkezett spanyol Villarreal a skót Celticet fogadja, s a hazaiaknak bizakodásra adhat okot, hogy idegenben döntetlent értek el az otthonában 75 mérkőzés óta veretlen skót együttes ellen. Az angol Newcastle szintén jó esélyekkel várhatja a folytatást az eindhoveni 1-1-et követően, s ugyanez igaz a francia Marseille-re is, amely hazai pályán remek játékkal 1-0-ra legyőzte az ebben a szezonban gyengélkedő olasz Internazionalét.

A Primera División újdonsült listavezetője, a Valencia készülhet a legnyugodtabban az UEFA-kupa negyeddöntőjének a visszavágójára, a spanyol sztárcsapat ugyanis 2-1-re diadalmaskodott múlt csütörtökön a francia Bordeaux otthonában. Jaime Ortiz, a Valencia elnöke természetesen optimista: "Az első mérkőzés pozitív eredménye után abban bízunk, hogy különösebb probléma nélkül harcoljuk ki a továbbjutást."

A franciák a hispán csapat esetleges elbizakodottságára építenek: "A Valenciánál már mindenki arra gondol, hogy 'mi már majdnem továbbjutottunk, s a következő bajnokira készülhetünk', s mi ezt szeretnénk kihasználni. Tiszta fejjel kell kifutnunk a gyepre, hogy megmaradjon az esélyünk a továbblépésre - ameddig csak lehet" - szögezte le Michel Pavon, a Bordeaux trénere.

A hazaiak kezdőjéből Sissoko és Aimar sérülés miatt biztosan hiányozni fog, míg a vendégeknek a Mavuba, Jurietti, Chamakh hármast eltiltás miatt kell nélkülözniük. A Valencia várhatóan a Canizares - Curro Torres, Pellegrino, Marchena Carboni, Baraja, Albelda, Vicente, Rufete, Angulo, Mista kezdőcsapattal áll ki, míg a Bordeaux a Ramé - Béda, Planus, Caneira, Basto, E. Costa, Afanou, Francia, Celades, Riera, Deivid tizeneggyel próbálja meg a lehetetlent.

A másik spanyol negyeddöntős, a Villarreal is jó esélyekkel készülhet a visszavágóra, minthogy 1-1-es döntetlent ért el a skót Celtic otthonában. Az idegenben szerzett hispán találat azt jelenti, hogy Henrik Larssonéknak mindenképpen gólt kell szerezniük a sikerhez szerda este. A svéd gólzsák bevetésre kész, míg éktársa az angol Chris Sutton lehet, aki a skót kupa hét végi elődöntőjében - ahol a Celtic legyőzte a Livingstont - megsérült, de minden bizonnyal felépül erre a fontos találkozóra. A tavalyi döntős várhatóan támadó felfogásban fog "nekiugrani'" a Villarrealnak.