Vágólapra másolva!
Nagyon fontos pontokat veszített a Bajnokok Ligájában elődöntős Deportivo La Coruna, amely hazai pályán meglepetésre nem bírt a Valladoliddal a Primera División 33. fordulójában. A Bilbao 4-0-ra kiütötte a Zaragozát, a madridi derbit a Real nyerte.

Kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a Real Zaragoza labdarúgócsapata, amely az Athletic Bilbao vendégeként egy nagyon durva összecsapást játszott. A találkozó pedig nem indult túlzottan keménynek, sőt, a 33. percben Etxeberria pazar góllal a hazaiaknak szerzett vezetést: Iraola a 16-os jobb oldalán erőszakosan labdát csent, estében beadta, Etxeberria pedig a kapunak háttal állva, hét méterről a jobb sarokba ollózott (1-0).

A félidő végén egy borzalmas jelenet borzolta a kedélyeket, Del Horno ugyanis olyan durván lekönyökölte Canit, hogy a zaragozai játékost orrtörés miatt le is kellett cserélni. A piros lap helyett Del Horno a pályán maradhatott, s ha már ott volt, az 57. percben egy Yeste által visszagurítást követően úgy bombázott a kapuba, hogy a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé (2-0).

A vendégek teljesen megvadultak, az 58. percben Milito, öt perccel később Alvaro is a kiállítás sorsára jutott, így a hátralévő félórában már nem volt nehéz dolga Yestének, aki két újabb gólt szerzett, beállítva a 4-0-s végeredményt.

A Deportivót a brazil Djalminha mentette meg a blamázstól, Javier Irureta együttese ugyanis csak szenvedett a Valladolid ellen. A vendégek Oscar Gonzalez révén az első játékrész hajrájában jutottak előnyhöz, sőt, Chema növelhette is volna az előnyt, ám ziccerét Munua kapus bravúrral védte. A Deportivo az 54. percben Djalminha büntetőjével tudott egyenlíteni, s végül megmentett egy pontot saját közönsége előtt.

A madridi derbi előtt több tucat Real-szurkoló összecsapott a biztonsági erőkkel. A radikális Ultra Sur drukkercsoport 80 tagja hamis jegyekkel próbált bejutni az Atlético stadionjába, majd miután nem engedték be őket, összecsaptak a biztonsági őrökkel és a rendőrséggel. A társaságból mintegy 50 főt a stadion körüli parkolóban sikerült tartani, de a többiek kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, akiknek végül sikerült feloszlatniuk a rendbontó csoportot. A mérkőzést megelőzően békés megemlékezésre is sor került. Néhány órával a rangadó előtt mindkét csapat szurkolóinak képviselői az Atocha pályaudvarnál találkoztak és néma tiszteletadással emlékeztek meg a márciusi vonatrobbantás 191 halálos áldozatáról.

A Real már az 5. percben megszerezte a vezetést Solari révén, aki egy hatalmas kapushibát kihasználva szinte az alapvonalról talált a hazai kapiba. Az egyenlítésre a 47. percig kellett várni, amikor a csereként pályára lépő görög csatár, Nikolaidisz első labdaérintésre helyzetbe került, ám a büntetőterületen belül Pavón elsodorta. A játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt (amelyet Paunovic értékesített), s kiállította a Real-védőt. A hajrában egy szöglet utáni kavarodást követően Helguera bólintott a hálóba, a Real emberhátrányban is nyerni tudott 2-1-re.

Primera División 33. forduló:
Deportivo La Coruna - Valladolid 1-1 (0-1)
gól:
Djalminha (55., 11-esből), illetve Oscar Gonzalez (44.)

Athletic Bilbao - Real Zaragoza 4-0 (1-0)
gól:
Etxeberria (33.), Del Horno (57.), Yeste (77., 89.)
piros lap: Milito (58.), Alvaro (63.)

Atlético Madrid - Real Madrid 1-2 (0-1)
gól:
Paunovic (48., büntetőből), illetve Solari (5.), Helguera (78.)
piros lap: Pavon (47.)

[origo]/(MTI)