Vágólapra másolva!
Skóciában a hét végén biztossá vált, hogy a Celtic nyeri a pontvadászatot. Lengyelországban a Wisla Kraków, Szerbiában pedig a Crvena zvezda nyert rangadót, és került közelebb a hőn áhított bajnoki címhez.

A hét végén több európai országban is bajnokot avathattak volna, de Belgiumban az Anderlechtnek, Hollandiában pedig az Ajaxnak még legalább egy hétig kell várnia arra, hogy matematikailag is az övé legye az aranyérem. Skóciában azonban már nem kérdéses, ki lesz a bajnok: a Celtic ugyanis az öt mérkőzésből álló rájátszás kezdete előtt bebiztosította elsőségét.

A Kelták, akik a hét közben az UEFA-kupában nem jutottak be a legjobb négy közé, mivel a spanyol Villarreal ellenében 2-0-s vereséget szenvedtek, meglehetősen magabiztosan kezdték a Kilmarnock elleni idegenbeli találkozót. A glasgow-iak mestere, Martin O'Neill három rutinos futballistájának, Rab Douglasnak, Johann Mjällbynek és Paul Lambertnek is játéklehetőséget adott - ők az utóbbi okokban különböző okok miatt csak keveset játszottak.

Az első helyzet a várakozásnak megfelelően a vendégek előtt adódott, de a szlovák védő, Stanislav Varga fejese a kapufáról pattant vissza. Ezt követően azonban a rendkívül elszántan futballozó Kilmarnock futballozott fölényben, és be is vette a Celtic kapuját, ám Kris Boyd fejesből született találatát a játékvezető nem adta meg, mivel úgy ítélte meg, hogy előtte lökés történt. Fél óra elteltével aztán megszületett a majd tízezer Celtic-drukker által olyannyira várt vezető gól, Henrik Larsson csúsztatására a bolgár Sztilian Petrov csapott le, és helyzete a kapuba.

A második játékrészben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a Kilmarnock egyáltalán nem adta fel a meccset, ám a Celtic kapusa, Douglas élt a lehetőséggel, és mindent védett. A másik oldalon szintén nem született gól, a vendégek azonban egyáltalán nem bánkódtak a dolog miatt, sőt, ahogy közeledett a meccs vége, úgy lettek egyre vidámabbak.

A lefújást követően nagy ünneplés kezdődött a Kelták drukkerei között, nem véletlenül: kedvenc csapatuk fennállása 37. bajnoki címét szerezte meg, ráadásul éppen azon a pályán, ahol egy évvel korábban drámai körülmények között elbukta az elsőséget.

A nagy kérdés már csak az, hogy mit hoz a jövő a Celtic számára: a csapat sikeredzőjét, Martin O'Neillt több angol egyesület is csábítja, és a hírek szerint a tréner csak akkor marad, ha a gárdát megfelelően megerősítik annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligájában is jól szerepelhessen. Ami tény: a tegnapi angol lapok arról cikkeztek, hogy a Manchester United ír középpályása, Roy Keane a Celticbe igazolhat a nyáron.