Társoldalunk:

Gyepes szerdán újra pályára léphet

A vasárnapi örökrangadó után akad gondja elég Pintér Attilának, a Ferencváros vezetőedzőjének, hiszen nem elég, hogy szinte a teljes védelmét - Bognár, Botis, Vukmir - kiállították, a középpályán a szlovén válogatott Kapic, továbbá Zováth és Somorjai is sérült. A hátsó alakzatban Dragóner mellett Balog Zoltán kap helyet a szerdai, Balaton FC elleni bajnokin, valamint a zöld-fehérek örömére visszatér a csapatba Gyepes Gábor is.

- Az egyéves kihagyás, majd a vállsérülése után mikor állt újra edzésbe? - kérdeztük Gyepest.
- Három hete, és szerencsére fizikálisan, úgy érzem, végigbírnám a kilencven percet. Ezt azért is merem bátran kijelenteni, mert a juniorcsapatban legutóbb végigjátszottam a meccset.

- Nem féltette a térdét, illetve a vállát?
- Egyáltalán nem, bár Pintér Attila és Vépi Péter, a juniorok edzője is azt kérte tőlem, ne "lelkesedjem túl" a játékot, inkább a biztonságra törekedjek. Megfogadtam a tanácsot, ám játék közben egy pillanatig sem féltem az újabb sérüléstől, igaz, ilyenkor nem is tud másra koncentrálni az ember, csak a labdára.

A szerdai párosítás
felsőház:
Ferencváros - Balaton 18 ó
Debrecen - MTK 19 ó
Újpest - Sopron 19 ó
alsóház:
Pécs - Haladás 19 ó
Győr - Békéscsaba 19 ó
ZTE - Videoton 19 ó
- Jelenlegi állapotában képesnek tartja magát az első csapatba való visszatérésre?
- Mindenképpen, hiszen nem érzek fájdalmat, s mint mondtam, erőnlétileg sincs gondom. Arról nem is beszélve, hogy az MTK ellen elfogytak a védőink, ezért úgy érzem, szükség is lesz a játékomra. Bízom abban, hogy a Balaton FC ellen győzelemmel térhetek vissza a csapatba, a sérülésekről meg harmincéves koromig hallani sem akarok.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK