Társoldalunk:

Vanenburg lett az 1860 München edzője

Két nappal azután, hogy az 1860 München labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Falko Götz edzőt, máris kinevezték utódját. A kispadra az egykori holland klasszis, a 1988-ban Európa-bajnoki címet szerző Gerald Vanenburg ül le.

Szombaton, a Hamburgtól elszenvedett hazai vereség után az 1860 München menesztette Falko Götz vezetőedzőt. Ugyan az utódnevek között olyan szakemberek merültek fel, mint Werner Lorant, Friedhelm Funkel vagy Andy Brehme, az "Oroszlánok" végül Gerald Vanenburg mellett döntöttek.

A középályás 1998 és 2000 között 43 Bundesliga-találkozón lépett pályára, majd pályafutása befejezése után rövid ideig pályaedzőként tevékenykedett a kékek mellett. Hétfőig a holland PSV Eindhoven ifjúsági csapatát irányította. "Felhívtak a klubtól, és a segítségemet kérték. Játékosként csodás időt töltöttem a csapatban, s terveztem is, hogy egyszer majd visszatérek. Egyelőre öt mérkőzésem van, hogy benntartsam a csapatot az élvonalban" - nyilatkozta Vanenburg.

Az 1860 München jelenleg a 15. helyen áll a bajnokságban, mindössze egy ponttal előzi meg a mögötte álló, már kieső pozícióban lévő Herthát. Vanburg helyzete nem könnyű, az együttes ugyanis sorozatban a Bayern Münchennel (idegenben), a Bayer Leverkusennel (otthon), a Hansa Rostockkal (idegenben), a Herthával (otthon) játszik, míg a szezont a Mönchengladbach vendégeként zárja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK