Vágólapra másolva!
A bajnokság kezdetén valószínűleg kevesen gondoltak arra, hogy a Blackburn Rovers bő fél évvel később majd a kiesés ellen harcol, elvégre Graeme Souness együttese az előző idényben a hatodik helyet szerezte meg. Ehhez képest 33 forduló után a gárda csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a Portsmouth FC-t, és a katasztrofális szereplés elsősorban a pocsék hazai mérlegnek köszönhető: a Premier League-ben valamennyi klub több pontot szerzett otthon, mint a Blackburn.

A szezon jobban nem is kezdődhetett volna a Blackburn számára, hiszen az első játéknapon a gárda 5-1-re verte az újonc Wolverhampton Wandererst, ráadásul a találkozón az új szerzeményei közül ketten is betaláltak. Lorenzo Amoruso és Brett Emerton góljai azt ígérték, hogy Graeme Souness erősítései bejönnek majd, így a szurkolók csak elvétve keseregtek azon, hogy a klub a nyáron eladta két legjobb játékosát, Damien Duffot és David Dunnt.

Az értük kapott tetemes összegből (Dunnért nyolc, Duffért pedig 24 millió eurót kasszírozott a Rovers) ugyanis több új játékost is lehetett venni, akik közül a fent említett duó tűnt a legígéretesebbnek, de a kevéssel a bajnokság rajtja után leigazolt skót Barry Ferguson is nagy fogásnak ígérkezett, míg Steve Reid, Dino Baggio vagy Markus Babbel érkezése biztosítéknak tűnt arra, hogy egy sérüléshullám esetén Sounessnek marad alternatívája a kezdő tizenegy összeállításakor. Az optimista tervek azonban hamar elszálltak, miután az eredmények rosszra fordultak, és mivel az Ewood Parkban egymás után háromszor is kikapott a gárda, 11 forduló után a Blackburn az utolsó előtti helyet foglalta el.

Később kicsit javult a helyzet, az év vége felé végre sikerült megnyerni két egymást követő otthoni találkozót, és ennek köszönhetően kicsit feljebb kapaszkodott a tabellán a gárda, ám a 14. pozíciónál előrébb nem tudott jutni. A sérülések is alaposan megtizedelték a csapatot, kulcsemberek egész sora dőlt ki hosszú időre. A csapatkapitány középpályás, David Thompson, aki tavaly még a válogatottba is meghívót kapott, olyan jól futballozott, a 11. játéknap óta egyszer sem lépett pályára, és ebben a szezonban valószínűleg már nem is fog. Thompsonnak a térdével vannak problémái, és hiába műtötték meg a kérdéses testrészt, a helyzet nem javult.

MU-siker a Charlton ellen

A címvédő Manchester United magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Charlton Athletic ellen a Premiership keddi, elmaradt mérkőzésén. A kétgólos sikerrel a manchesteriek egy pontra megközelítették a második helyen álló Chelsea-t a táblázaton.

Premiership, 31. forduló:
Manchester United - Charlton Athletic 2-0 (1-0)
gól:
Saha (28.), G. Neville (65.)