Vágólapra másolva!
Döntetlenül végződött a megismételt Lazio-Roma olasz derbi, amelyet a 26. fordulóból halasztott szerdára az olasz Labdarúgó Szövetség. Az első félidőben Corradi révén a kékek szereztek vezetést, Totti büntetőből egyenlített.

Serie A, 26. forduló, újrajátszott mérkőzés
Lazio - AS Roma 1-1 (1-0)
vezette: Rossetti
Lazio: Peruzzi - Oddo, Fernando Couto (Negro, a szünetben), Mihajlovic, Favalli - Fiore, Giannichedda, Albertini (Liverani, 68.), Zauri - Corradi, Muzzi (C. Lopez, 57.)
AS Roma: Pelizzoli - Panucci, Samuel, Chivu, Candela (D'Agostino, a szünetben) - Lima, Mancini, Emerson, Dacourt - Totti, Cassano (Carew, 87.)
gól: Corradi (40.), illetve Totti (60., büntetőből)
piros lap: Liverani (80., Lazio)

Szerdán ismét nekirugaszkodott a Lazio és az AS Roma labdarúgócsapata, hogy végre bepótolják a március 21-én furcsa körülmények között félbeszakadt bajnokit. "Mindkét csapatnak három pontra van szüksége, a döntetlennel semmire sem megyünk. Így agresszív küzdelem és komoly támadójáték várható mindkét csapat részéről" - nyilatkozta Fabio Capello, a Roma vezetőedzője a találkozó előtt.

Ennek megfelelően is kezdtek Tottiék, a 4. percben Mancini hagyott ki ziccert, erre jött válaszul a 12. percben Mihajlovic távoli szabadrúgás, amely végül Pelizzoli kezében halt el. Az újabb nagy Roma-helyzetre majd félórát kellett várni, ekkor Lima bombázott a léc fölé.

A 40. percben a semmiből szerzett vezetést a Lazio: az asszisztáló védők Pelizzoli kapussal az élen csak nézték, ahogy Zauri kicsavarodott testhelyzetben középre kanalazott, Corradi pedig hat méterről, csúnyán "eltörve" a labdát a bal sarokba lőtt (1-0).

A második félidőt ott folytatta a Roma, ahol az első abbahagyta: a 46. percben Mancini az alapvonalról okosan gurított középre, Cassano ajtó-ablak ziccerben lőtt, Peruzzi bravúrral, lábbal védett, a kipattanót pedig Lima bikázta kapu fölé.

Az 57. percben a szünetben becserélt D'Agostino is kihagyta a kihagyhatatlant, a mértani pontosságú beadást az ötösről maga elé fejelte, a labda pedig a léc fölé pattant. A nagy nyomást Rossetti bíró értékelte leginkább, aki egy elég vitatható kezezés nyomán tizenegyest ítélt, ezt Totti kegyetlenül bevágta a bal felsőbe (1-1).

A hajrában még Totti és Negro a kapufát tesztelte, Liverani 12 perc alatt két sárgát kapott, s mehetett az öltözőbe. Az 1-1-es döntetlennel egyik csapat sem lehet boldog, hiszen a Roma továbbra is beláthatatlan távolságban van a listavezető Milan mögött, míg a Lazio egyelőre csak az 5. helyen áll.