Vágólapra másolva!
Nagy küzdelmet és sok helyzetet igen, gólt azonban nem hozott a labdarúgó UEFA-kupa két csütörtöki elődöntője: a francia Marseille az angol Newcastle, a Valencia pedig - a spanyol házirangadón - a Villarreal otthonában ért el 0-0-s döntetlent.

UEFA-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Newcastle (angol) - Olympique Marseille (francia) 0-0
Newcastle, 55 ezer néző
vezette: Ivanov (orosz)
Newcastle: Given - A. Hughes, O'Brien, Woodgate, Bernard - Ambrose, Hugo Viana, Speed, Robert - Ameobi (Bridges, 78.), Shearer.
Marseille: Barthez - Meité, Hemdani, Beye, Flamini - Batlles (Celestini, 90.), Ferriera, N'Diaye, Dos Santos - Meriem, Drogba.
sárga lap: Beye (47.).

A Newcastle több kulcsjátékosát is nélkülözte az angliai első mérkőzésen, Craig Bellamy, Kieron Dyer, Jermaine Jenas és Lee Bowyer sem állhatott Bobby Robson rendelkezésére, míg a Liverpoolt búcsúztató franciáknál Mido és Marlet maradt ki a kezdőből sérülés miatt.

Mindkét csapat rengeteg helyzetet kidolgozott a mérkőzés során, a legnagyobbat a franciák gólzsákja, Didier Drogba hagyta ki, amikor távoli lövése a kapufa belső részéről pattant ki. A Newcastle első lehetőségét Ameobi puskázta el, amikor nagy helyzetben Barthez kezébe lőtt. A hazaiak veterán gólvágója, Shearer többször is veszélyeztette az OM kapuját, ám egyszer sem tudott túljárni a korábban Manchesterben védő vendégkapus eszén, egyik szabadrúgását például a gall hálóőr kiütötte, majd Speed a kipattanót az üres kapu mellé vágta.

A második félidőben Drogba újra megszerezhette volna a vezetést a Marseille-nek, ám a támadó lövését a remekül védekező Woodgate blokkolta. Az utolsó percekben előbb Michael Bridges, majd a másik oldalon - megint csak - Drogba lőtt kapu fölé, így a mérkőzésen nem született gól, ám ennek ellenére izgalmas kilencven percet vívott egymással a két csapat.

A gól nélküli döntetlen elvileg a franciáknak kedvez, de ha Shearerék gólt szereznek Marseille-ben, akkor egy iksszel már döntőbe juthatnak, azaz teljesen nyitott maradt a továbbjutás kérdése.