Vágólapra másolva!
Csertői Aurél együttese, a Balaton szerdán a Ferencváros ellen újra bebizonyította, hogy fegyelmezett hozzáállással, sok futással, jó erőnléttel és a legkisebb költségvetéssel is lehet eredményt elérni a magyar futballban. A tóparti gárda, amely 4-0-ra legyőzte Pintér Attila csapatát, már csak egy ponttal van lemaradva a zöld-fehérek mögött a tabellán.

Csertői Aurél, a Balaton FC trénere rendkívül boldog volt a 4-0-s győzelmet követően: "Csodálatos érzés a Ferencváros otthonában négy góllal nyerni. Az első félidőben nagyon nyomott a Fradi, a kiállítás azonban megpecsételte ellenfelünk sorsát. Szünet után szenzációsan kontráztunk, s az ebben az időszakban nyújtott teljesítményünk alapján ilyen különbséggel is megérdemelten győztünk."

A szakvezető szerint a Balatonnál amatőr fizetések vannak, a játékosok mégis kőkemény profik, s ez az eddigi remek eredmények magyarázata. Csertői hozzátette: nem foglalkoznak a tabellával, mindig a következő mérkőzésre koncentrálnak, most például a jövő heti Debrecen elleni hazai bajnokikra. Ami egyébként szintén rendkívül fontos lesz, hiszen a második helyezett Lokinak ugyannyi pontja van, mint a Balatonnak, s ha győznek Kuttorék, akár meg is előzhetik az Újpest elleni rangadóra készülő Ferencvárost a táblázaton.

Ehhez persze újra ki kellene kapnia hazai pályán a Fradinak, Pintér Attila, a zöld-fehérek edzője azonban erről hallani sem akar. Mint elmondta, a csapaton belül tíz nap alatt rendet kíván tenni. "Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, akik jóban-rosszban kitartanak a csapat mellett. Néhány játékosomnak el kell gondolkoznia azon, hogy méltó-e a Ferencváros mezének a viselésére. Mindenestre én alaposan elgondolkozom ezen, s ha kell, változtatok. Igaz, hogy az MTK ellen a komplett védelmünket kiállította a játékvezető, akik így tegnap nem léphettek pályára, arra azonban nincs mentség, hogy jó képességű futballisták döntő helyzetben lövés helyett le akarják venni a labdát az ötösön belül. Rendet kell tenni a fejekben, s ezt én meg is teszem, tíz nap alatt kellően rákészülünk az Újpest elleni rangadóra."

Érdekesség, hogy a találkozó végén a ferencvárosi ultrák Pintér trénert, a rengeteget futó Tökölit, Szkukaleket, Penksát s a gólokról nem tehető Szűcs Lajost is megtapsolták a súlyos vereség dacára.

Bánki József