Vágólapra másolva!
A hajrában szerzett góllal, hat és fél év után először nyert az FC Barcelona ősi riválisa, a Real Madrid otthonában, a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. A Valencia egy pontot hozott el Bilbaóból, és ugyanennyivel vezeti a tabellát a Real előtt.

Az elejétől kezdve élvezetes volt, a 35. perc tájékán viszont parádéssá vált a Real Madrid és a Barcelona szuperrangadója a Bernabeu-stadionban. Ekkor kétszer egymás után szinte követhetelen tűzijátékot rendezett a Real, de a boszorkányosan repkedő Valdes minden próbálkozást és ismétlést kivédett, amikor pedig már ő is verve volt, Puyol fejjel mentett a gólvonalról.

Az első félidőben a Real veszélyeztett többet, szögletből, szabadrúgásból és akcióból egyaránt nyomultak Beckhamék, de egy-egy váratlan lövés Casillasnak is adott munkát a másik oladalon.

A szünet utáni első madridi rohamokat még kibírta a Barca, az 54. percben azonban góllá ért a hazaiak fölénye: egy szögletet követően Solari bombázott a katalán kapu bal sarkába (1-0).

Frank Rijkaard nem sokat habozott a válasszal, Saviola helyett azonnal beküldte Kluivertet, aki mesteréhez hasonló gyorsasággal reagálva a helyzetre, első labdaérintéséből gólt fejelt a lesre állítással kísérletező Real-védők között (1-1).

Nem sokra rá újabb csapás érte a hazaiakat: a 69. percben Figo tartott rá Puyol lábára, ami után mindketten elhagyták a pályát - Puyol azonban az ápolás után visszajöhetett, ellentétben a második sárga lapját megkapó portugállal.

Az emberelőnyt kétszer is Kluivert válthatta volna gólra, de először tiszta helyzetből a keresztléc fölé fejelt, másodszor Casillasba pörgette a labdát.

És vérszemet kapott a Barcelona: öt perccel a vége előtt Ronaldinho - szó szerint átejtve a Real védelmet - játszotta meg Xavit, aki, mielőtt a labda leesett volna, a kimozduló Casillas felett a hálóba emelt (1-2).

A hosszabbításban Ronaldinho is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de miután állva hagyta Raul Bravót és Roberto Carlost, a kapu mellé gurított.

A katalán gárda legutóbb az 1997-1998-as pontvadászatban diadalmaskodott Madridban, 3-2-re.

Meglepetésre kikapott az Osasuna a kiesés ellen küzdő
Celta Vigo otthonában

Primera División, 34. forduló:
Athletic Bilbao - Valencia 1-1 (1-1)
gól:
Horno (31.), illetve Lopez (14. - tizenegyesből)

Real Madrid - FC Barcelona 1-2 (0-0)
gól:
Solari (54.), illetve Kluivert (58.), Xavi (86.)
kiállítva: Figo (69., Real Madrid)

Celta Vigo - Osasuna 1-0 (0-0)
gól:
Munoz (49., öngól)

Racing Santander - Albacete 0-2 (0-1)
gól:
Pacheco (43.), Redondo (54.)

Real Betis - Real Sociedad 2-1 (2-1)
gól: Benjamin (14.), Dani (20.), illetve Nihat (45.)

Valladolid - Mallorca 1-3 (0-1)
gól: Chema (59.), illetve Delibasic (16.), Correa (69., 84.)

Villarreal - Real Murcia 1-0 (0-0)
gól:
Alvarez (59.)

Zaragoza - Sevilla 4-4 (2-1)
gól:
Villa (26., 42., 53., 57.), illetve Casquero (5., 47.), Baptista (67.), Carlos (90.)