Vágólapra másolva!
Sérülése miatt sem az Inter csatára, Adriano, sem a Leverkusen védője, Lúcio nem tarthatott a brazil labdarúgó-válogatottal, amelynek gépe kis késés után hétfőn este szállt le Ferihegyen.

Hétfőn este 22 óra után szállt le az a párizsi járat, amely a brazil válogatott Dél-Amerikából érkező játékosait és a csapat vezetőit szállította. Az Európában légióskodó labdarúgók közül többen már korábban landoltak Ferihegyen. A csapat tagjai ezt követően elfoglalták szobáikat (11 egyágyas és 12 kétágyas lakosztályt) a fővárosi Kempinski szállóban. A szobák egyikében gyúrópadokat állítottak fel, míg egy másikban frissítőket vehetnek magukhoz a vendégjátékosok (a napi háromszori étkezés mellett tehát egy "snack-bár" is a labdarúgók rendelkezésére áll) - írja az MLSZ honlapja.

Érdekesség, hogy a világbajnok Roberto Carlos klubja, a spanyol Real Madrid különgépével érkezett Budapestre - tájékoztatott Pellady Péter, az MLSZ kizárólagos marketingpartnerének (Derball Kft.) ügyvezetője. Mind a repülőtéren, mind a szálloda előtt több száz ember várta a Carlos Alberto Pareira által vezetett brazil válogatottat, ám Ferihegyen még sikerült kicselezni mindenkit, miután a gépről egyenesen buszra szálltak a sztárok, s így "nagy titokban" hagyták el a repülőteret.

Nem tartott a csapattal az Inter csatára, Adriano, aki sérülése miatt mondta le a szereplést, de kérdésessé vált a jobb térdét fájlaló Lúcio (Bayer Leverkusen) szereplése is - legalábbis a csapatorvos, José Luis Runco szerint. A Jornal do Brasil információja szerint Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány nem tervezte másik csatár behívását, Adriano szerepkörét a pályán Ronaldinho, vagy a Marcos, Alex, Felipe, Renato kvartettből valaki, esetleg az egyenesen Brazíliából érkezett Luis Fabiano veheti át.

A Dortmund elleni bajnokin megsérült Lúcio helyettese csapattársa, Juan lesz, aki hosszú idő után ismét együtt szerepelhet barátjával, Roque Júniorral a védelem tengelyében.

"Itt az ideje, hogy végre jól játsszunk és nyerjünk, bár úgy tűnik, csapatunk csak akkor képes a sikerre, ha előtte van egy kis összetartás" - nyilatkozta Parreira, akinek posztja nem a legbiztosabb, hiszen tanítványai a legutóbbi négy mérkőzésen - Peru, Uruguay és Paraguay ellen a vb-selejtezőn és az írekkel szembeni barátságos találkozón - csak döntetlent értek el.

A brazil szövetség honlapja természetesen megemlíti, hogy az eddigi találkozások során a selecao még soha sem tudott nyerni a magyarok ellen: az 1954-es vébén 4-2-re, az 1966-os világbajnokságon 3-1-re kapott ki, majd az 1971-es 0-0-t követően 1986-ban, a Népstadionban szenvedett 3-0-s vereséget.

A magyarok elleni meccs után még két találkozó vár a brazilokra az Argentína elleni világbajnoki selejtező előtt. Előbb május 20-án, a FIFA centenáriumán Párizsban Franciaország lesz az ellenfél, majd öt nappal később Katalónia válogatottjával méri össze erejét a selecao.

A vendégcsapat kedden délután 16 óra 30 perctől áll az újságírók rendelkezésére. A rendhagyó sajtótájékoztatót a Puskás Ferenc-stadion küzdőterén, a rekortánon tartja a brazil csapat, ezt követően a brazil válogatott 17 órától edzést tart, amelyet Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttesének tréningje követ 19 órától.

A brazilok kerete:
kapusok: Dida (AC Milan AC), Marcos (Palmeiras)
védők: Cafú (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid), Dedé (Borussia Dortmund), Roque Junior (Siena), Edmilson (Olympique Lyon), Juan (Bayer Leverkusen), Bordon (VfB Stuttgart)
középpályások: Juninho (Olympique Lyon), Felipe (Flamengo), Renato (Santos), Alex (Cruzeiro), Kaká (AC Milan), Zé Roberto (Bayern München), Julio Batista (Sevilla), Edu (Arsenal), Mancini (AS Roma)
csatárok: Ronaldinho (FC Barcelonea), Luís Fabiano (Sao Paulo)