Vágólapra másolva!
Forradalmi szabálymódosítási javaslattal állt elő a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke: Sepp Blatter azt szeretné, ha minden mérkőzésnek lenne győztese, azaz megszüntetné a döntetlent.

Ismét szabálymódosítást, méghozzá radikálisat tervez Sepp Blatter. A FIFA-elnök nem sokkal a szövetség századik születésnapja (május 21.) előtt állt elő forradalmi javaslatával, amelynek értelmében a döntetlen megszűnne a labdarúgásban. "Azt szeretném, ha a bajnokikon minden meccsnek lenne egy győztese és vesztese, ha senki nem utazna döntetlennel haza" - nyilatkozta a 68 esztendős Blatter a sid hírügynökségnek. "Kártyában, teniszben, és még sok más sportágban ismeretlen fogalom a döntetlen, lehetnénk annyira bátrak, hogy a mi sportágunkban is 'kikényszerítsük' a döntést."

Blatter a jégkorongban már évek óta alkalmazott módszert, a büntetőket vezetné be. Döntetlen után következhetnének a tizenegyesek, aki azokat jobban rúgja, bónuszponttal gazdagodna. Mivel a jelenlegi, hárompontos rendszer módosítását nem tervezik, ez azt jelentené, hogy a győztes két, míg a vesztes egy pontot kasszírozna. "Ez csak tervezet, ha valakinek jobb ötlete van, szívesen meghallgatom" - tette még hozzá Blatter, aki az új regulát fokozatosan vezetné be. Először az oda-visszavágós alapon működő nemzetközi kupákhoz nyúlna hozzá, eltörölné a hosszabbítást: meccsnull esetén rögtön tizenegyeseket rúgatna.

"Pierre de Coubertin báró azt mondta, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Szerintem ez téves felfogás. Egy célunk van az életben és a sportban is, győzni. Akkor hát legyen így" - zárta nyilatkozatát Blatter. A FIFA alelnöke, Julio Grondona máris éles kirohanást intézett főnöke ellen, midőn a következőket mondta: "A futball nem lehet jobb, mint amilyen most. [Blatter] kissé eufórikus hangulatban lehetett, amikor ezt kiötölte, szerintem nem kellene erőltetni."