Vágólapra másolva!
A Liverpool kétgólos győzelmet aratott a Middlesbrough ellen az angol labdarúgó Premiership 36. fordulójában, így két fordulóval a befejezés előtt tovább tart a versenyfutása a Tottenham ellen diadalmaskodó Aston Villával, és a szombaton a Manchester City vendégeként vereséget szenvedő Newcastle Uniteddel a BL-szereplés jogáért.

Korábban úgy tűnt, hogy a Liverpool és a Newcastle között dőlhet el a negyedik BL-hely, ám az Aston Villa villámhajrába kezdett, így még a birminghamiek is jó eséllyel pályáznak a kvalifikációra. A Villa vasárnap Angel találatával a Tottenhamet verte hazai pályán egy góllal, s így megelőzte a Newcastle-t, amely szombaton meglepetésre kikapott a Manchester City otthonában. A Szarkák azonban egy meccsel kevesebbet játszottak, azaz még teljesen nyílt a negyedik helyért zajló küzdelem, ráadásul az utolsó fordulóban Liverpool-Newcastle rangadóra kerül sor.

A kiesés ellen küzdő Leedsnek már csak elméleti esélye van a bennmaradásra, miután háromgólos vereséget szenvedett a Bolton otthonában. A vendégek Mark Viduka kiállítása miatt a 33. perctől emberhátrányban játszottak. Az már korábban eldőlt, hogy a Leicester búcsúzik az élvonaltól. A Wolverhampton és a Leeds két körrel a vége előtt hatpontos hátrányban van a tabellán 17. Manchester Cityvel szemben, ráadásul mindkét együttes gólkülönbsége lényegesen rosszabb a riválisénál.

Mostanra egyébként biztossá vált, hogy a Newcastle Unitedben futballozó Jonathan Woodgate combsérülése miatt nem lehet ott a június 12-én kezdődő portugáliai Európa-bajnokságon. A 24 éves védő múlt vasárnap, a Chelsea elleni bajnokin sérült meg, de akkor még bíztak a gyors felépülésében, azonban kiderült: a játékosnak legalább két hónapot ki kell hagynia.

Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott svéd szövetségi kapitánya komoly gondokkal küzd a hátsó alakzatot tekintve, hiszen Rio Ferdinandra eltiltás, míg Gareth Southgate-re sérülés miatt nem számíthat, s most újabb védője dőlt ki a sorból.

Premiership, 36. forduló:
Bolton - Leeds 4-1 (0-1)
gól: Djorkaeff (47., 53.), Harte (55., öngól), Nolan (78.), illetve Viduka (27., 11-esből)
piros lap: Viduka (33., Leeds)

Aston Villa - Tottenham 1-0 (0-0)
gól: Angel (5.)

Liverpool - Middlesbrough 2-0 (0-0)
gól: Murphy (49., 11-esből), Heskey (53.)

[origo]/(MTI)