Vágólapra másolva!
Szabics Imre az elmúlt időszakban kevés lehetőséget kapott Stuttgartban, ám a Bajnokok Ligájában nyújtott tavalyi teljesítményére - például a Manchester ellen szerzett góljára - felfigyelt az egyik legpatinásabb olasz egyesület, az SS Lazio. Szabics nem tagadta, hogy az olaszok érdeklődnek iránta, sőt leszögezte: régi vágya teljesülne, ha Spanyolországba vagy Olaszországba szerződhetne.

"Ötlet a jövő csatárára: Szabics Stuttgartból" - áll a Goalcity.it olasz hírportál oldalán. Az itáliai oldal információi szerint az SS Lazio együttese vetett szemet a magyar támadóra, aki jelenleg a német VfB Stuttgart szolgálatában áll.

Az első stuttgarti esztendejében eddig 23 mérkőzésen hét Bundesliga-gólt szerző támadóra a Bajnokok Ligájában figyelt fel a római klub, s úgy hírlik, játéka elnyerte a vezetők tetszését. A Goalcity.it információja szerint a csatár vételára négymillió euró, ám a fővárosiak talán még ezt sem sajnálnák az "ideális" jelzővel illetett játékosért.

Szabics Imrét nem érte váratlanul a hír, hogy az olasz sztárcsapat érdeklődik iránta, de konkrétumokról nem tudott beszámolni: "Mindig is az volt az álmom, hogy az olasz vagy a spanyol bajnokságban szerepeljek, hiszen nagyon vonzónak találom a mediterrán országokat. Mindenesetre érdekesnek találom, hogy erről írnak az olasz újságok, ám csak annyit szeretnék mindehhez hozzáfűzni, hogy jelenleg a Stuttgarthoz köt szerződés, azaz most azon vagyok, hogy itt maradandót alkossak" - mondta a csatár az [origo]-nak.

A magyar támadó mostanság ritkábban jut szóhoz a VfB-nél, ám a játékos optimista: "Nem tudom, miért kapok kevesebb lehetőséget mostanában, hiszen teljesen egészséges vagyok és jó erőben érzem magam, az okokról inkább Magath mestert kellene megkérdezni. Igaz, hogy a mellőzésem miatt most nem annyira könnyű az életem Stuttgartban, de én teljes erőbedobással edzek, és bevetésre kész vagyok, a többi már csak az edzőn múlik."

A Stuttgart jelenleg harmadik helyen áll a német Bundesligában, míg a Lazio hatodik a Serie A-ban, de még jó esélye van a negyedik, Bajnokok Ligáját érő hely kiharcolására.