Vágólapra másolva!
Óriási örömet és megkönnyebbülést okozott a Ferencvárosnál a szerdai, Honvéd elleni 3-1-es győzelem és a klub huszadik kupasikere. A tavalyi Magyar Kupa-diadal után ugyanis a zöldek megvédték címüket, így ősszel biztosan kiléphetnek a nemzetközi porondra, ám az elmúlt hetek produkciója után ebben nem volt mindenki biztos az Üllői úton sem.

A találkozót megérdemelten nyerte meg a Ferencváros, és bebizonyosodott, hogy Kapic játéka létfontosságú a zöldeknél, a szlovén válogatott középpályás ugyanis annyi labdát szerzett a pálya közepén, mint talán társai összesen.

Ráadásul Kapic segítségével Lipcsei is mentesült a védekezés terhei alól, s javult is a formája, míg Tököli az utóbbi hetek harcos, és eleven formáját hozta, akárcsak a régi szép napjait idéző Gera. Leandro meglepően jól teljesített hátravont szerepkörben.

Ugyanakkor a Honvéd sem marasztalható el, ám a kispestiek támadásban végig veszélytelennek bizonyultak, s fiatal labdarúgóik rutintalansága is kiütközött. Gálhidi György, a Honvéd vezetőedzője ezzel együtt büszke lehet csapatára, mivel az utolsó pillanatig nyílttá tették a küzdelmet.

"Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, hiszen végig fegyelmezetten és lelkesen futballoztak. Kapic és a felépült Vukmir és Kiss György játéka ennyit számít mostani csapatunkban, s ha a többiek is teljesen felépülnek, még többre leszünk képesek. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni. Szerda este kicsit ünnepelünk, másnaptól azonban már a debreceni bajnokira készülünk, hiszen tudjuk, nem babazsúr vár ránk, ám a kupagyőzelem erőt és önbizalmat kell, hogy adjon a csapatnak" - mondta Pintér Attila, a győztes csapat mestere.

A másik oldalon, Gálhidi György, a Honvéd vezetőedzője higgadtan a következőket mondta: "El kell ismerni, a Fradi megérdemelten nyert, mivel több ilyen iramú mérkőzést játszik az NB I-ben. Szégyenkezésre azonban semmi okunk, sőt, büszkék lehetünk a szereplésünkre, hiszen egy évvel ez előtt senki sem gondolta volna, hogy idáig jutunk. Hiába, fiataljaink nehezen bírják a szerda-szombati ritmust, ráadásul a rutin is a Ferencváros javára döntött, főként a középpályán. Ugyanakkor nagy öröm számunkra, hogy ilyen csodálatos közönségünk van, és szeretnénk is megköszönni nekik a nagyszerű biztatást. Nem kérdés, hogy ezután minden erőnkkel a Fradinak szurkolunk a bajnokságban, hiszen a zöldek esetleges bajnoki címének köszönhetően ősztől indulhatnánk az UEFA-kupában."

A kispestiek centerét, Horváth Pétert nagy szeretettel fogadta a Fradi-tábor is, mivel nem felejtették el, hogy az Üllői úton is szívét-lelkét kiadta a győzelemért, s ez ügyben a Honvéd labdarúgója ezt mondta: "Noha továbbra is jóban vagyok egykori csapattársaimmal, a pályán félretettük a barátságot. Az viszont valóban lélekemelő volt, ahogy a fradisták fogadtak."

" Nehéz időszakon, súlyos sérülésen vagyok túl, s bár a Vasas elleni elődöntőben is gólt lőhettem volna, ám akkor nem sikerült értékesítenem a ziccert. Nem bánom, hogy a kupadöntőben sikerült az első találatomat jegyeznem a Fradiban" - vélte Thomas Sowunmi, aki első gólját szerezte az FTC-ben

Bánki József