Vágólapra másolva!
Csak azért nem lehet telt ház a vasárnapi DVSC-FTC meccsen, mert a legutóbbi, MTK elleni bajnokin bedobott sörös doboz miatt, amely fejen találta Kenyeres Imre pályaedzőt, a vendég kispad mögötti szektort lezáratta a liga fegyelmi bizottsága. Ezt leszámítva már napok óta a Fradi látogatása a fő téma a hajdúsági fővárosban, még akkor is, ha a tavaly májusi botrány óta már nem várják akkora áhítattal a zöldeket, mint, mondjuk, húsz évvel ezelőtt.  

A szerdán története huszadik Magyar Kupa-győzelmét arató Ferencváros már szombaton elutazik Debrecenbe, mivel vasárnap délelőtt 11.30-kor kezdődik a találkozó. A korai kezdésről és a DVSC elleni bajnokiról Pintér Attila, a Fradi vezetőedzője a következőket nyilatkozta: "Senki sem szeret délelőtt futballozni, de nekünk nem is ez a fő bajunk, hanem, hogy míg mi négyszer lépünk pályára nem sokkal a reggeli után, addig legnagyobb riválisaink egyszer, netán kétszer. Vasárnap valószínűleg a Debrecen számára is fura lesz a délelőtti futball, számunkra viszont lassan megszokottá vált mindez, s reméljük, egyszer szerencsét hoz nekünk a matiné. Mi ugyanis nyerni akarunk Debrecenben, mert csak így tarthatjuk a lépést a bajnoki címért zajló versenyfutásban."

A Ferencvárosnál a régebb óta sérült Zováth és Somorjai mellett az eltiltott Vukmir, valamint a kupadöntőn részleges izomszakadást szenvedett Kiss György sem léphet pályára, a Lokinál viszont Böőr kivételével mindenkire számíthat Szentes Lázár vezetőedző. A DVSC szakvezetője szerint korai lenne sorsdöntőnek titulálni a vasárnapi bajnokit, mert ezen kívül még öt forduló vár a csapatokra. A hajdúsági játékosok közül Szekeres Tamás a délelőtti kezdés dacára nagyszerű mérkőzésre számít, Dombi Tibor viszont kategorikusan kijelentette, elégedetlen lenne az egy ponttal.

"Régebben, úgy öt vagy tíz évvel ezelőtt még hazai pályán is jónak tartottuk a döntetlent a Fradi ellen, manapság azonban lehet már annyi önbizalmunk, hogy csak a győzelemmel legyünk elégedettek. Arról nem is szólva, hogy szerintem kettőnk közt dől el a bajnoki cím, bár azért a Balaton FC-t és az MTK-t, de talán még az Újpestet sem szabad leírni ez ügyben. Bevallom, annak mégis jobban örülnék, ha csak egy riválisra kellene koncentrálnunk, ám, hogy egyáltalán bízhassunk az aranyéremben, nyernünk kell a Fradi ellen" - nyilatkozta a szélső.

A találkozót vasárnap 11.30-tól az RTL Klub közvetíti, játékvezető Ábrahám Attila, aki az őszi, 5-0-s debreceni sikerrel végződött kilencven percet is dirigálta. A legutóbbi hét mérkőzésen a Ferencváros nem tudta legyőzni a Lokit, a hajdúsági szurkolók a széria folytatásában reménykedve szinte az összes belépőt elkapkodták vasárnapra, így a lezárt szektor rész kivételével telt ház várja a zöldeket az Oláh Gábor utcában.

Annyiban azért a Ferencvárosnál is szeretnének visszatérni a hagyományokra, hogy ezúttal ismét a legendás debreceni Arany Bika szállóban kvártélyozzák be magukat Pintérék, ahol a '70-es, '80-as években is rendre megszállt a zöld-fehér együttes. Igaz, akkoriban több tucat Debrecenben élő Fradi-drukker várta a csapatot, mára viszont változott ez ügyben is a helyzet, vagyis csak az biztos, hogy vasárnap tüzes hangulat várja Tököliéket.

A felsőház további mérkőzésein a Fradival és a Debrecennel azonos pontszámmal álló Balaton FC Sopronba látogat, míg a múlt héten az Üllői úton diadalmaskodó Újpest az MTK-t fogadja, hazai győzelem esetén a lilák megelőzhetik Egervári Sándor csapatát. Az alsóházban a nyugati rangadón a ZTE a sereghajtó Haladással találkozik, a Bayern ellen készülő Győr a Mecsekalján vendégeskedik, az osztályozós helyen álló Békéscsaba pedig a Videoton otthonából próbálja elhozni a három pontot.

Bánki József